Inițiatorul referendumului pentru Brexit: ‘NU REGRET că am organizat referendumul’ 

Inițiatorul referendumului pentru Brexit: 'NU REGRET că am organizat referendumul' 
Sursă foto: Hepta.ro

Fostul prim-ministru britanic David Cameron insistă pe faptul că a procedat corect atunci când a luat decizia de a organiza referendumul pentru Brexit, relatează Daily Mail.

„Nu regret faptul că am cerut un referendum, a fost o promisiune pe care am făcut-o cu doi ani înainte de alegerile generale din 2015, a fost inclusă în manifest, a fost legiferată în parlament (…), toate partidele au votat pentru acel referendum”, a precizat David Cameron.

Cu toate acestea, David Cameron a spus că regretă „dificultăţile şi problemele” generate de Brexit.

„În mod evident regret că am pierdut referendumul. Regret sincer acest lucru. (…) Şi în mod evident regret dificultăţile şi problemele pe care le avem în încercarea de a implementa rezultatul referendumului”, a mai spus fostul prim-ministru.

Declaraţiile lui au venit pe fondul unei săptămâni foarte intense la nivel politic în Marea Britanie.

Marţi, parlamentul britanic a adâncit şi mai mult criza Brexitului, respingând într-un mod categoric acordul de Brexit negociat timp de doi ani de Uniunea Europeană şi guvernul Marii Britanii.

Iar miercuri, guvernul condus de Theresa May a supravieţuit la limităunei moţiuni de cenzură, lucru ce îi va limită şi mai mult opţiunile în viitoarele negocieri cu Uniunea Europeană.

Potrivit publicaţiei britanice The Sun, David Cameron îşi petrece cea mai mare parte a timpului scriindu-se autobiografia într-o locuinţă de lux din sud-vestul Marii Britanii.

Ultima oră
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis