Dmitri Rogozin i-a trimis lui Macron o schijă „scoasă din coloană” și spune că Franța „a devenit un stat marionetă” ca în vremea ocupației naziste

Dmitri Rogozin i-a trimis lui Macron o schijă „scoasă din coloană” și spune că Franța „a devenit un stat marionetă” ca în vremea ocupației naziste
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexey Filippov

Dmitri Rogozin, fostul director general al agenției spațiale ruse Roscosmos, i-a trimis o schijă președintelui francez Emmanuel Macron, prin intermediul ambasadorului francez la Moscova, și susține că aceasta i-ar fi „străpuns” umărul după ce a fost lansată de un obuzier francez CAESAR în Donețkul ocupat și că Franța va plăti prețul pentru cele întâmplate, transmite Pravda.com.ua.

Dmitri Rogozin i-a trimis lui Macron o schijă „scoasă din coloană”

Scrisoarea transmisă de Dmitri Rogozin a fost postată pe Telegram și preluată de agenția rusă de stat RIA Novosti.

„Recent, am fost rănit grav ca rezultat al unui atac terorist josnic la Donețk. Numai datorită priceperii și răbdării mari a medicilor militari și civili ruși trăiesc din nou și sunt aproape bine.

În acest plic, alături de scrisoarea mea, vedeți un fragment dintr-un obuz tras de un obuzier francez autopropulsat de 155 mm CAESAR. Mi-a străpuns umărul drept și s-a blocat în a cincea vertebră cervicală, la doar un milimetru distanță de a mă ucide sau de a mă lăsa imobil.

Acest obuz tras de un obuzier francez i-a ucis pe doi dintre prietenii mei tineri, lăsându-le soțiile văduve și copiii orfani. Băieții aceștia ne-au însoțit pe mine și pe tine în călătoria la Baikonur, le-ai strâns mâna. Acum au fost uciși de arme furnizate Ucrainei de către țara ta”, spune Dmitri Rogozin.

El susține că „sute de oameni” au fost uciși în Donbas de „arme franceze și mercenari francezi”.

„Autoritățile franceze au trădat cauza marelui De Gaulle și au devenit unul dintre cele mai însetate de sânge state din Europa”, i-a mai scris Rogozin ambasadorului francez.

Fostul șef al Roscosmos susține că Franța „s-a supus dictatelor Washingtonului și a devenit un stat marionetă precum guvernul de la Vichy, care a servit celor mai de jos insticte ale hitleriștilor”.

„Domnule Ambasador, ce face Franța, ce faceți în conflictul care a fost iscat între popoarele slave de politicienii occidentali? (…) Și cer ca fragmentul scos de chirurgi din coloana mea să îi fie înmânat Președintelui Francez Emmanuel Macron. Și spuneți-i și că nimeni nu va scăpa de responsabilitatea pentru crimele de război comise de Franța, Statele Unite, Marea Britanie, Germania și alte țări NATO în Donbas”, a mai spus Dmitri Rogozin.

Urmăriți B1TV.ro și pe