Doi adolescenți au fost executați public în Coreea de Nord după ce au distribuit filme străine

Doi adolescenți au fost executați public în Coreea de Nord după ce au distribuit filme străine
Doi adolescenți au fost executați public în Coreea de Nord după ce au distribuit filme străine. Sursa (Foto: Hepta - DPA Images)

Doi băieți din Coreea de Nord au fost condamnați la moarte deoarece au vizionat și după vândut filme din Coreea de Sud. Un al treilea tânăr a fost și el adus în fața plutonului de execuție pentru uciderea mamei sale vitrege.

Autoritățile nord-coreene au informat oamenii din orașul adolescenților că toți trei au comis o crimă la fel de gravă, iar după au încurajat urmărirea execuțiilor, informează Radio Free Asia.

Perturbarea ordinii sociale

Martorii au specificat că vărstele băieților uciși erau cuprinse între 16 și 17 ani.

„Forțele de securitate au spus: „Cei care vizionează sau distribuie filme și drame sud-coreene și cei care perturbă ordinea socială ucigând alte persoane, nu vor fi iertați și vor fi condamnați la pedeapsa maximă: moartea”, povestește un locuitor din Hyesan, orașul în care adolescenții au fost executați, potrivit digi24.ro.

Hyesan este un oraș localizat la granița cu China, iar martorii susțin că execuțile s-au întâmplat în luna octombrie, pe un aerodrom din oraș, dar informația a fost transmisă mai greu în afara țării.

„Locuitorii Hyesan s-au adunat în grupuri pe pistă. Autoritățile i-au pus pe adolescenți în fața martorilor, i-au condamnat la moarte și imediat i-au împușcat”, a mai adăugat un martor pentru RFA, conform aceleiași surse

Tinerii au fost arestați când vindeau în oraș unități USB pe care erau încărcate filme străine.

Urmăriți B1TV.ro și pe