Dominique Strauss-Kahn, eliberat pe cauțiune şi plasat în arest la domiciliu

Dominique Strauss-Kahn, eliberat pe cauțiune şi plasat în arest la domiciliu
Fostul șef FMI Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat, joi, de Instanța Manhattan pentru o cauțiune de 1.000.000 de dolari. Depozitul de siguranță stabilit de judecător este de 5.000.000 de dolari, anunță...

Fostul șef FMI Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat, joi, de Instanța Manhattan pentru o cauțiune de 1.000.000 de dolari. Depozitul de siguranță stabilit de judecător este de 5.000.000 de dolari, anunță Mediafax.

Judecătorul Michael Obus a decis plasarea fostului șef al FMI în arest la domiciliu și supravegherea acestuia electronică prin intermediul unei brățări de localizare.

Strauss-Kahn a fost inculpat pentru agresiune sexuală, tentativă de viol și sechestrare de persoană în urma plângerii unei cameriste ale Hotelului Sofitel din New York.

Pledoaria avocaților lui Strauss-Kahn a urmat linia unei argumentații conform căreia acesta este „o persoană respectabilă” și nu va încerca să se sustragă justiției dacă va fi eliberat pe cauțiune. Procurorii au argumentat că Strauss-Kahn are „motive întemeiate să fugă”.

Următoarea audiere în cazul lui Strauss-Kahn a fost stabilită pe 6 iunie.

Dominique Strauss-Kahn va rămâne în închisoare în cursul nopţii de joi spre vineri, documentaţia specifică eliberării pe cauţiune urmând să fie semnată vineri.

Strauss-Kahn, eliberat pe cauţiune

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_0').select();" id="embed_text_0" />