Donald Trump cere Chinei despăgubiri de 10.000 de miliarde de dolari: „Dovezile demonstrează că SARS-CoV-2 provine dintr-un laborator al guvernului chinez” (VIDEO)

Donald Trump cere Chinei despăgubiri de 10.000 de miliarde de dolari: „Dovezile demonstrează că SARS-CoV-2 provine dintr-un laborator al guvernului chinez” (VIDEO)
Foto: Hepta - Abaca Press / Orlando Sentinel/TNS/ABACA

Donald Trump reia atacurile la adresa medicului Anthony Fauci. Fostul președinte american l-a scos vinovat pe expertul în boli infecțioase pentru modul în care a fost gestionată, în 2020, pandemia din Statele Unite. De asemenea, Trump a cerut despăgubiri din partea Chinei și a denunțat o anchetă asupra finanțelor sale, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Dan Gabor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Donald Trump, critici pentru Anthony Fauci, acuzații la adresa Chinei

„Democrații și așa-zișii experți recunosc acum, în sfârșit, ceea ce am spus prima dată acum 13 luni. Dovezile demonstrează că virusul provine dintr-un laborator al guvernului chinez. Nu puteaţi să o spuneţi. Nu ați putut să o spuneți. Iar doctorul Fauci, cu care chiar mă înțelegeam bine, e un tip de treabă, e un mare promotor, știți? Nu e un doctor grozav, dar e un promotor al naibii de bun”, a declarat Donald Trump.

Trump s-a alăturat unui cor de politicieni republicani care îl critică pe Fauci pentru că le-a cerut americanilor să poarte măști pentru a se proteja împotriva virusului și care, uneori, s-a arătat sceptic față de teoria potrivit căreia virusul ar fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan, China.

Trump l-a numit pe Fauci „un mare promotor” pentru aparițiile sale frecvente la televiziune. „Dar el a greșit în aproape toate problemele și a greșit și în privința Wuhan și a laboratorului”, a continuat Trump.

Originea virusului rămâne extrem de contestată și este în continuare studiată de agențiile de informații americane.

Modul în care Trump a gestionat pandemia, în care au murit aproape 600.000 de persoane în Statele Unite, iar el însuși a fost infectat, a fost un factor care a contribuit la pierderea sa în fața președintelui democrat Joe Biden, în alegerile din noiembrie 2020.

Trump a cerut Chinei să plătească 10.000 de miliarde de dolari în reparații către Statele Unite și întreaga lume pentru propria gestionare a virusului și a spus că națiunile ar trebui să își anuleze datoria față de Beijing.

Președintele Partidului Republican din Carolina de Nord, Michael Whatley, l-a prezentat pe Trump ca fiind „președintele nostru”, o aluzie la afirmațiile nefondate ale fostului președinte potrivit cărora alegerile din 2020 i-au fost furate prin fraudă electorală.

Trump a declarat că o anchetă penală lansată de biroul procurorului general din New York este „expediția de pescuit supremă” și a spus că este cea mai recentă încercare a democraților de a-l doborî, după două încercări de destituire când era președinte.

Procurorul general al New York-ului, Letitia James, a investigat dacă Organizația Trump a raportat în mod fals valorile proprietăților pentru a asigura împrumuturi și a obține beneficii economice și fiscale.