Donald Trump: Chiar și acum, dacă aș fi președinte al SUA, aș putea negocia o pace între Rusia și Ucraina în 24 de ore. Slăbiciunea și incompetența lui Joe Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear

Donald Trump: Chiar și acum, dacă aș fi președinte al SUA, aș putea negocia o pace între Rusia și Ucraina în 24 de ore. Slăbiciunea și incompetența lui Joe Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear
Imagine de la ultima dezbatere din campania prezidențială americană a anului 2020, care i-a pus față în față pe Donald Trump și Joe Biden. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Gripas Yuri/ABACA

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, susține că războiul dintre Rusia și Ucraina nu s-ar fi produs dacă ar mai fi fost el la Casa Albă, precum și că ar fi putut chiar și acum să negocieze o pace „în 24 de ore”, transmite EFE preluată de Agerpres.

Trump spune că „slăbiciunea și incompetența lui Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear”

Al 45-lea președinte al Statelor Unite a publicat mai multe materiale video în care pledează pentru o detensionare militară în războiul din Ucraina.

„Dacă aş fi eu preşedinte (al SUA), războiul Rusia-Ucraina nu ar fi avut loc niciodată (…) Nici într-un milion de ani. Dar chiar şi acum, dacă aş fi eu preşedinte, aş putea negocia în 24 de ore încheierea acestui război oribil care se intensifică rapid”, a spus Donald Trump în una dintre înregistrări.

Trump a cerut restabilirea păcii în Ucraina și l-a atacat pe succesorul său de la Casa Albă, președintele Joe Biden, despre care susține că face „ceea ce acum 10 luni spunea că ar provoca Al Treilea Război Mondial: trimite tancuri americane în Ucraina”.

„Slăbiciunea și incompetența lui Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear”, susține fostul lider american.

Donald Trump, care și-a anunțat deja intenția de a candida la alegerile din 2024, susține într-o altă înregistrare că, „atunci când va fi președinte”, SUA va fi iarăși o țară „puternică”, pentru că „acum nu ne respectă”.

„Acum doi ani și jumătate mulți ne respectau”, spune Trump, într-o aluzie la perioada în care se afla la președinția SUA.

„Trebuie să punem capăt acestui război ridicol și să cerem pace în Ucraina acum, înainte ca situația să se înrăutățească”, a subliniat el.

The New York Times relata marți că sancțiunile introduse împotriva Rusiei nu par să aibă efect, iar comerțul exterior al țării este la niveluri aproape similare cu cele de dinaintea invaziei în Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)