CORONAVIRUS | Donald Trump acuză din nou China pentru răspândirea virusului

CORONAVIRUS | Donald Trump acuză din nou China pentru răspândirea virusului
foto: Hepta.ro / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

De la izbucnirea virusului COVID-19, se speculează mai multe variante legate de originea acestuia, dar și de responsabilii care ar fi provocat pandemia.

În vreme ce unii sunt de părere că virusul s-a extins dintr-o piață de animale din Wuhan, China, în lipsa condițiilor igienice, alții iau în calcul teoria potrivit căreia virusul ar fi fost creat într-un laborator, din aceeași provincie chineză.

Privirile tuturor sunt ațintite asupra Chinei

Guvernul chinez, dar și institutul de virologie din Wuhan, au fost date în judecată de către avocatul american Larry Klayman și grupul său de avocatură (Freedom Watch), fiind acuzați că au proiectat și lansat virusul COVID-19 în lume, drept o armă biologică, „generând numărul de morți ai pandemiei, furnizând sprijin material teroriștilor și conspirând pentru a provoca moartea cetățenilor americani”, noteazăBusiness Today.

Și ONG-ul ”Reporters sans frontieres” (RSF) este de părere că noulcoronavirusar fi devenit pandemie deoarece presa chineză nu este liberă și că, dacă nu ar fi existat cenzura impusă de autorități, populația ar fi fost informată mai repede despre gravitatea epidemiei decoronavirus, astfel putând fi salvate mai multe vieți omenești.

Donald Trump, critic vehement al regimului de la Beijing

Însuși președintele american,Donald Trump, a acuzatChina,în repetate rânduri, pentru propagarea virusului:

„A venit dinChina. Cred că este o formulă foarte exactă”, a declarat Trump, fapt întărit și de şeful diplomaţiei americane, care vorbește constant despre „virusul chinez” sau „virusul din Wuhan”.

Recent, Trump a revenit cu încă o acuzație, declarând că Beijingul ar fi putut opri epidemia înainte ca aceasta să se extindă la nivel global, menționând că administraţia sa realizează „investigaţii serioase” asupra evenimentelor.

„Facem investigaţii foarte serioase. Suntem nemulţumiţi de China. Credem că boala ar fi putut fi stopată la sursă. Ar fi putut fi oprită rapid şi nu s-ar fi răspândit în lumea întreagă. Nu au fost daune doar în SUA, ci în lumea întreagă „, a declarat Trump într-o conferinţă de presă de la Casa Albă, notează Reuters.

„Nu vom uita niciodată aceşti oameni care au fost sacrificaţi din cauza unei incompetenţe sau poate a altceva, într-un moment în care ei ar fi putut proteja lumea”, a concluzionat preşedintele american.

De asemenea, Președintele SUA a discutat cu premierul australian Scott Morrison, cu preşedintele Franței, Emmanuel Macron şi cu cancelarul german Angela Merkel, despre lansarea unei anchete internaţionale cu privire la pandemia care a infectat peste 3 milioane de persoane la nivel global.

China, acuzată că a ascuns cifrele reale ale pandemiei

Până de curând, China a fost bănuită de tăinuirea cifrelor reale. Oficial,Chinaa raportat doar82.836 de cazuri de infecție cuCOVID-19și4.633 de decese, la o populație de peste 1,4 miliarde de oameni. Mai mult,77.555de persoane s-ar fi recuperat.

Serviciile secrete americane au ajuns la concluzia căBeijingul a falsificat datele cu privire la numărul de victime ale coronavirusuluiînChina.

Al doilea val de COVID-19 ar putea lovi SUA la iarnă

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, agenția federală a Departamentului de Sănătate Publică alSUA, avertizează că un al doilea val deCOVID-19ar putea lovi țara la iarnă, în același timp cu sezonul gripei.

„Există posibilitatea ca asaltul virusului asupra națiunii noastre în iarna viitoare să fie chiar mai dificil decât cel pe care tocmai l-am trecut”, a declarat directorul CDC, Robert Redfield, citat deThe Guardian.

„Vom avea epidemie de gripă șicoronavirusîn același timp”, a completat Redfield, iar combinația ar putea reprezenta o tensiune prea mare asupra sistemului de sănătate american, decimat de primul focar.

SUA este cea mai afectată țară pe plan mondial, cu peste 1 milion de cazuri confirmate cu COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe