Donald Trump insinuează din nou că alegerile prezidențiale din SUA au fost fraudate. Mesaj pentru susținătorii săi: „Amintiți-vă mereu de această zi”

Donald Trump insinuează din nou că alegerile prezidențiale din SUA au fost fraudate. Mesaj pentru susținătorii săi: „Amintiți-vă mereu de această zi”
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Pool/ABACA

Donald Trump, președinte încă în exercuțiu al Statelor Unite, a revenit pe Twitter cu un nou mesaj după ce mai mulți susținători de-ai au forțat intrarea în clădirea Capitoliului, iar unii dintre ei au și reușit. După ce mulțimea a fost dispersată, Trump le-a transmis manifestanților că îi înțelege, dar trebuie acum să meargă acasă. Le-a mai spus, totodată, să nu uite niciodată această zi.

„Astea sunt lucruri și evenimente care se petrec când o victorie electorată răsunătoare le este atât de brutal luată unor patrioți incredibili, care au fost tratați atât de prost și de nedrept atât de mult timp. Mergeți acasă cu dragoste și în pace. Și amintiți-vă mereu de această zi!”, le-a transmis Donald Trump susținătorilor săi.

Pentru că Trump a insinuat din nou că alegerile prezidențile din noiembrie, pe care le-a pierdut în favoarea democratului Joe Biden, au fost fraudate, deși acest lucru nu a fost dovedit, Twitter a marcat și acest mesaj.

Proteste la Washington în ziua validării victoriei lui Joe Biden. Congresmenii, deciși să finalizeze procesul în această noapte

Sute de manifestanți, susținători ai lui Donald Trump, s-au adunat la clădirea Congresului american pentru a boicota validarea victoriei lui Joe Biden. Unii chiar au reuşit să pătrundă în Capitoliu.

Joe Biden a denunțat un „asalt fără precedent asupra democrației” americane. La rândul său, după ce violențele au escaladat, Donald Trump a postat pe Twitter un mesaj video în care le-a cerut protestatarilor să meargă acasă chiar dacă „am avut alegeri care au fost furate, au fost alegeri aranjate și toată lumea știe asta”.

Ulterior, reprezentanții forțelor de ordine americane au anunțat că clădirea Congresului este sigură, după ce manifestanții pro-Trump care au forțat intrarea în Capitol au fost dispersați.

Mai multe surse au transmis pentru CNN că legislatorii sunt deciși să finalizeze certificarea voturilor Colegiului Electoral în această seară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”
09:33 - OMS: 80 de cazuri de variola maimuței confirmate în 11 țări și 50 de suspiciuni. Experții avertizează asupra riscului de răspândire a virusului
09:15 - În Otopeni, s-au vopsit balustradele unui pod cu tot cu mașinile parcate în zonă. Imaginile care au revoltat șoferii