Donald Trump, mesaj dur la 20 de ani de la 9/11: „Trebuia să fie un an al victoriei, al onoarei și al puterii. În schimb, Joe Biden și administrația sa ineptă s-au predat învinși” (VIDEO)

Donald Trump, mesaj dur la 20 de ani de la 9/11: „Trebuia să fie un an al victoriei, al onoarei și al puterii. În schimb, Joe Biden și administrația sa ineptă s-au predat învinși” (VIDEO)
Donald J. Trump, cel de-al 45-lea președinte SUA. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Donald Trump a criticat actuala administrație americană, sâmbătă, într-un mesaj transmis la 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembie. Fostul lider de la Casa Albă a reclamat felul în care a fost finalizată retragerea din Afganistan și spune că SUA se va chinui să își revină din „rușinea” pe care a provocat-o „incompetența” lui Joe Biden și a echipei sale, dar în cele din urmă „va fi făcută măreață din nou” – o aluzie la sloganul său din cele două campanii prezidențiale.

La 20 de ani de la atentatele teroriste care au marcat lumea, B1 TV va difuza două documentare-eveniment„102 minute care au schimbat America”, un film care a câștigat patru premii Emmy, și „America după 11 septembrie”, o producție de referință ce sintetizează cele două decenii care au urmat.

Donald Trump, mesaj dur la 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie

În mesajul său, fostul președinte american a ținut să îi laude pe americanii care au fost în prima linie la 9/11.

„Pentru oamenii măreți din țara noastră, aceasta este o zi foarte tristă. Data de 11 septembrie reprezintă o mare tristețe pentru țara noastră. S-au văzut multe lucruri în acea zi, inclusiv – și cel mai important – curajul poliției, al pompierilor și al tuturor oamenilor noștri din prima linie, munca pe care au făcut-o a fost cu adevărat incredibilă, îi iubim și le mulțumim”, a declarat Donald Trump.

El a criticat în termeni duri felul în care s-a încheiat războiul din Afganistan.

„Este, de asemenea, un moment trist și din cauza felului în care s-a încheiat săptămâna trecută războiul împotriva celor care au făcut rău țării noastre. Nu trebuia să pierdem niciodată 13 luptători grozavi și să fie rănite atât de multe persoane. În total, 250 de persoane au fost ucise săptămâna trecută în Afganistan și mult mai multe au fost grav rănite. Aveam echipament militar în valoare de 85 miliarde de dolari de cel mai rafinat și sofisticat nivel, ne-a fost luat fără ca măcar să se tragă vreun foc”, a adăugat fostul președinte al SUA.

Donald Trump spune despre succesorul său că „a fost făcut să arate ca un idiot”.

„Liderul țării noastre a fost făcut să arate ca un idiot, iar asta nu trebuie să se mai întâmple niciodată. Lucrurile astea s-au întâmplat din cauza unei planificări slabe, a unei slăbiciuni incredibile și din cauza unor lideri care chiar nu au înțeles ce se întâmpla. Acesta este al 20-lea an din acest război și trebuia să fie un an al victoriei, al onoarei și al puterii. În schimb, Joe Biden și administrația sa inaptă s-au predat învinși. Vom merge mai departe, dar din păcate țara noastră va fi rănită pentru o lungă de timp. Ne vom chinui să ne revenim din rușinea pe care a provocat-o această incompetență. Nu vă temeți, totuși, America va fi făcută măreață din nou!”, a mai spus Donald Trump.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)