Donald Trump spune că SUA ar trebui să pună securitatea școlilor mai presus de ajutorul pentru Ucraina: „Ar trebui să construim școli sigure pentru proprii noștri copii în propria noastră națiune”

Donald Trump spune că SUA ar trebui să pună securitatea școlilor mai presus de ajutorul pentru Ucraina: „Ar trebui să construim școli sigure pentru proprii noștri copii în propria noastră națiune”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Fostul președinte Donald Trump a solicitat Congresului SUA să finanțeze măsurile pentru securitatea școlilor americane înainte să acorde sprijin militar pentru Ucraina.

Donald Trump: „Ar trebui să construim școli sigure pentru proprii noștri copii în propria noastră națiune”

Într-un discurs susținut la o conferință pro-arme, cel de-al 45-lea președinte american s-a întrebat cum de SUA „are 40 de miliarde de dolari de trimis către Ucraina”, dar nu poate asigura securitatea în școlile de pe propriul teritoriu, transmite BBC.

Reuniunea National Rifle Association (NRA), cea mai mare asociație de lobby pro-arme din Statele Unite, a avut loc la Houston, la 21 de zile de la momentul în care 21 de persoane mureau într-un masacru la o școală din același stat american, Texas.

„Înainte să construim națiunile din restul lumii, ar trebui să construim școli sigure pentru proprii noștri copii în propria noastră națiune”, a declarat Donald Trump, care a fost aplaudat la scenă deschisă.

În mai, Congresul SUA a votat cu o majoritate covârșitoare pentru a acorda 40 de miliarde dolari sub formă de ajutor militar pentru Ucraina. În total, de la începutul invaziei ruse, legiuitorii americani au trimis Kievului crica 54 de miliarde dolari.

„Congresul ar trebui să voteze imediat pentru a recupera fiecare cent din banii de redresare post-Covid nefolosiți. Luați-i înapoi de la state și folosiți acei bani pentru a crea rapid o securitate impenetrabilă la fiecare școală de pe tărâmul nostru”, a subliniat Donald Trump.

Fostul președinte al Statelor Unite a respins apelurile la înăsprirea măsurilor pentru controlul armelor, spunând că americanii decenți ar trebui să aibă voie să dețină arme pentru a se apăra împotriva „răului”.

În schimb, el a propus o revizuire de ansamblu în ceea ce privește măsurile pentru siguranța școlilor, cu puncte de control la fiecare intrare, inclusiv cu detectoare de metale, și cu ofițeri de poliție care să păzească fiecare campus. Trump i-a acuzat pe democrați că blochează astfel de inițiative.

Discursul său a început cu pomenirea victimelor produse de masacrul desfășurat la școala din Uvalde, cea mai mare tragedie de acest gen din SUA ultimului deceniu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni