Două rachete rusești au căzut în Polonia! Două persoane au fost ucise (FOTO)

Două rachete rusești au căzut în Polonia! Două persoane au fost ucise (FOTO)
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Două rachete rusești au aterizat în Polonia, la Przewodów, în apropiere de frontiera cu Ucraina, într-un incident soldat cu moartea a două persoane, transmite Express.co.uk.

Două rachete rusești au căzut în Polonia, stat NATO

Rachetele au lovit uscătoarele de cereale. Un oficial din zona comunității americane de informații a confirmat că este vorba despre rachete de origine rusească, notează AP.

Reprezentanți ai poliției, parchetului și armatei ar fi ajuns deja la fața locului. Forțele Armate Poloneze sunt în „alertă sporită”. Ca răspuns au fost ridicate de la sol avioane militare, a precizat presa poloneză.

Guvernul de la Varșovia a anunțat că prim-ministrul Mateusz Morawiecki a convocat de urgență o reuniune a comisiei de securitate națională, organism alcătuit din șefii apărării, internelor, justiției și afacerilor interne, respectiv din coordonatorii serviciilor poloneze de informații.

„Cei mai importanți oameni din țară” participă la reuniune, spune postul local Radio Zet.

Cele două rachete au căzut pe teritoriul NATO în contextul bombardamentelor masive pe care le-a efectuat Rusia marți împotriva Ucrainei, operațiune în care au fost lansate pe 100 de rachete.

Unii analiști sugerează că ținta ar fi fost Liov, un oraș ucrainean aflat la circa 100 de kilometri sud de Przewodów.

Urmăriți B1TV.ro și pe