Dublu atac armat în Iran. 12 oameni au murit (VIDEO)

Dublu atac armat în Iran. 12 oameni au murit (VIDEO)
Foto: iransilkroad.nl

UPDATE: 12 oameni au murit, indică cel mai recent bilanț al dublului atac comis în Iran, potrivit Reuters.

UPDATE: Șapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte patru sunt ţinute ostatice în clădirea legislativului de la Teheran, informează agenția Tasmin.

Pentru moment nu este cunoscut exact numărul atacatorilor din parlamentul iranian. În același timp, la doar câţiva kilometrii distanţă, doi atacatori au început să tragă spre vizitatori şi un al treilea s-a detonat în mausoleul Ayatollahului Khomeini.Nu există informaţii despre numărul persoanelor decedate în mausoleu.

SursăVideo: Twitter / خبرگزاری تسنیم

Două atacuri simultane au avut loc în Iran

#DIRECT_ONE_2di16z#

Atac armat în parlamentul iranian. Şapte persoane au murit, patru sunt ţinute ostatice

#DIRECT_ONE_iuo7lz#

Mai mulți bărbați înarmați au deschis focul în parlamentul iranian și în mausoleul Ayatollahului Khomeini din Teheran, informează BBC.

Cel puțin un individ a tras mai multe focuri de armă în interiorul parlamentului și a rănit un gardian. Potrivit unor prime informații, se pare că și alte persoane sunt rănite.

Potrivit unor alte date, focuri de armă s-au auzit și la mausoleul Ayatollahul Khomeini, fondatorul statului modern iranian.

Un martor a declarat pentru Reuters că incidentului din parlament i-au pus capăt forțele de ordine ajunse rapid. Acestea au pătruns în sediul instituției, dar au și înconjurat clădirea.

Agenția iraniană IRIB a citat un parlamentar care a declarat că au fost mai mulți atacatori înarmați cu mitraliere AK-47.

”Ai fost trei atacatori înarmați cu două mitraliere Kalașnikov și cu un pistol”, a declarat Elyas Hazrati.

IRIB susține că doi gardieni au fost răniți.

Ambele incidente au avut loc în același timp.

Ultima oră
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)