Elevii ruși vor face pregătire militară obligatorie începând din toamnă. Potrivit spionajului britanic, cursul va consta într-o „formare cu puşti de asalt şi grenade de mână”

Elevii ruși vor face pregătire militară obligatorie începând din toamnă. Potrivit spionajului britanic, cursul va consta într-o „formare cu puşti de asalt şi grenade de mână”
Sursa: Hepta/Abaca Press / Blondet Eliot/ABACA

După ce a suferit o serie de înfrângeri militare, armata rusă este în căutare de noi recruți.

Kremlinul se pregătește de o ofensivă în primăvară. În acest context, toți elevii din colegii ar urma să ia parte la o pregătire militară obligatorie, începând din toamnă, estimează Ministerul britanic al Apărării, în buletinul său informativ postat pe Twitter.

Pregătirea militară, obligatorie pentru elevii ruși

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, toți elevii din colegii ar urma să ia parte, începând din toamnă, la o pregătire militară obligatorie.  Inițiativa a fost anunţată în decembrie de către Ministerul rus al Ştiinţei şi Învăţământului Superior, însă la acea vreme se cunoşteau puţine detalii.

Potrivit spionajului britanic, acest curs denumit „Bazele securităţii persoanelor”, constă într-o „formare cu puşti de asalt şi grenade de mână din seria AK, exerciţii militare şi de salvare, şi utilizarea echipamentelor de protecţie individuală”, scrie ProTV.

Nu este prima dată când elevii ruși sunt obligați să facă pregătire militară

Aceasta nu este prima oară când tinerii ruşi sunt obligaţi să se formeze în arta războiului şi purtării armei.

O formare de acest fel era obligatorie în şcolile ruseşti înainte de căderea Uniunii Sovietice. Ea a continuat până la criza constituţională din 1993, care a condus, după zece zile de confruntări sângeroase, la înlocuirea Constitiuţiei sovietice din 1978.

În timp ce ucrainenii îşi multiplică cererile de livrări de armament din Occident, Rusia speră, astfel, să-i formeze pe viitorii cetăţeni ruşi.

Cu aproape o lună înainte de împlinirea unui an de război în Ucraina, Ministerul britanic al Apărării estimează că această iniţiativă „evidenţiază atmosfera tot mai militarizată” a Kremlinului. Ministerul rus al Ştiinţelor şi Învăţământului Superior a anunţat acelaşi program de „bază a antrenamentului militar” în cazul studenţilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)