Emil Boc, după câștigarea pentru a 5-a oară a Primăriei Cluj-Napoca: ‘Datorez clujenilor tot ceea ce sunt şi tot ceea ce am făcut şi fac în viaţa politică. Mă voi strădui să nu îi dezamăgesc’

Emil Boc, după câștigarea pentru a 5-a oară a Primăriei Cluj-Napoca: 'Datorez clujenilor tot ceea ce sunt şi tot ceea ce am făcut şi fac în viaţa politică. Mă voi strădui să nu îi dezamăgesc'
Foto: Facebook / Emil Boc

Fostul prim-ministru,Emil Boc,a reuşit să câştige pentru a cincea oară alegerile pentru fotoliul de primar al orașului Cluj-Napoca. Liderul liberal a fost incontestabil cel mai votat candidat, obținând aproape 75% din voturile cetățenilor.

Emil Boc, pentru a 5-a oară primar în Cluj-Napoca: simt o responsabilitate mai mare ca niciodată

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a obţinut un nou mandat, a mare distanţă de candidatul USR, Emanuel Ungureanu, care a întrunit puţin peste 8.000 de voturi

„Nu am cuvinte să le mulţumesc clujenilor pentru încrederea acordată, cuvintele ar fi de prisos, ce să spun clujenilor care m-au inventat şi reinventat politic de fiecare dată, le datorez tot ceea ce sunt şi tot ceea ce am făcut şi fac în viaţa politică. De aceea simt o uriaşă responsabilitate şi sper să nu îi dezamăgesc. Pot să îi asigur doar că tot ceea ce ştiu şi pot, împreună cu echipa din care fac parte, ne vom strădui să facem astfel încât să nu transformăm acest uriaş vot de încredere în dezamăgire”, a declarat Emil Boc, luni, într-o conferinţă de presă.

Amintim în acest context că liberalul Alin Tișe a câștigat mjandatul de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Mai exact, preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj a fost câştigată de Alin Tişe – 126.942 voturi, el fiind urmat de Cătălin Sălăgean – 32.222. La Consiliul Judeţean, PNL a obţinut 117.226 voturi, iar USR-PLUS – 30.568.

La Consiliul Local, PNL a avut 52.180 de voturi, iar USR-PLUS – 16.569 voturi.

Alegeri locale 2020. Rezultate Primăria Cluj-Napoca

După numărătoarea oficială a voturilor, la 182 din 183 de secții de vot, rezultatele sunt următoarele:

– Emil Boc (PNL) – 74,76%

– Emanuel Dumitru Ungureanu (Alianța USR-PLUS) – 8,25%

– Botond Csoma (UDMR) – 7,12%

– Valentin Claudiu Cuibus (PSD) – 4,58%

– Avram Fițiu (PMP) – 1,47%

– Dan Cristian Codrean (Pro Romania) – 0,78%

– Paul Eugen Siserman (ALDE) – 0,35%

“Dragi clujeni,

Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o!

De asemenea, vă mulțumesc pentru încrederea pe care ați acordat-o echipei PNL – Partidul Naţional Liberal pentru Consiliul local, Consiliul Județean și președintele Consiliului județean în persoana domnului Alin Tișe . În urma acestui uriaș vot de încredere, simt o responsabilitate mai mare ca niciodată și tot ce ține de mine va fi întreprins pentru a nu vă dezamăgi și pentru a menține Clujul pe primul loc!”, transmite Emil Boc și pe pagina sa de Facebook.

Înfrângere catastrofală pentru PSD Cluj, coordonat de Vasile Dîncu la alegerile locale

PSDa suferit o înfrângere catastrofală la alegerile locale din Cluj, județ în care social-democrații au fost coordonat de Vasile Dâncu, proaspăt propulsat în funcție de președinte al Consiliului Național al partidului.

Doar 5% din voturi ar fi obținutPSDîn județul Cluj, motiv pentru care nu va avea niciun mandat de consilieri județeni.