Emiratele Arabe Unite resping criticile privind reacția lor la criza refugiaților sirieni

Emiratele Arabe Unite resping criticile privind reacția lor la criza refugiaților sirieni
Foto: jordantimes.com

Emiratele Arabe Unite  resping criticile ce privesc reacția țărilor din Golf la criza refugiaților sirieni, precizând că au acordat ajutoare în valoare de milioane de dolari și au primit peste 100.000 de sirieni din 2011, relatează HTC News.

Numărul total al sirienilor ce trăiesc în țările bogate în petrol din Golf se ridică la aproximativ 250.000, a declarat un oficial ale Emiratelor Arabe.

“De la începutul crizei în 2011, am primit mai mult de 100.000 de sirieni și le-am acordat permise de ședere”, a declarat oficialul EAU.

În plus, Emiratele au furnizat ajutoare în valoare de 530 de milioane de dolari de la declanșarea războiului în Siria și au promis un ajutor suplimentar de 100 de milioane în ianuarie 2015.

Emiratele Arabe Unite finanțează tabăra Mrajeeb Al – Fhood, situată în aproapere de Zarqa, Iordania, care găzduiește mai mult de 4.000 de refugiați, a declarat oficialul, adăugând că mai mult de 72 de milioane de dolari s-au dus în ultimii doi ani în taberele de refugiați sirieni din Iordania, Liban, Irak și Turcia.

Emiratele au o populație de mai mult de nouă milioane de oameni, cei mai mulți fiind cetățeni străini.

Criticile aduse statelor din Golf au crescut pe măsură ce sute de mii de refugiații sirieni își riscă viața pentru a ajunge la Europa. Doar Germania așteaptă 800.000 de noi cereri de azil din acest an.

Până la sfârșitul lunii august, mai mult de patru milioane de sirieni au fugit țara lor sfâșiată de război.