Eugen Tomac, despre noua rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia: Există și această rezervă legată de faptul că Putin doar încearcă să tragă de timp pentru a se repoziționa (VIDEO)

Eugen Tomac, despre noua rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia: Există și această rezervă legată de faptul că Putin doar încearcă să tragă de timp pentru a se repoziționa (VIDEO)
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat că în noua rundă de negocieri dintre partea ucraineană și cea rusă, rundă care începe marți la Istanbul, cele două părți sunt reprezentate la un nivel destul de înalt. „Există și această rezervă legată de faptul că Putin doar încearcă să tragă de timp pentru a se repoziționa”, a spus oficialul european, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eugen Tomac (PMP), pe B1 TV: „Garanțiile de securitate pe care le cere Ucraina în acest context sunt cât se poate de justificate”

Întrebat despre negocieri și despre faptul că ele vor fi conduse de președintele turc Recep Tayyip Erdogan, Eugen Tomac a explicat: „Încă din primele clipe ale acestei crize militare, președintele Erdogan s-a oferit a fi drept mediator. Din acest punct de vedere, nu este nimic nou. Faptul că după două săptămâni cele două părți se așază din nou la aceeași masă este un lucru bun, însă în mod clar există în continuare această suspiciune că Rusia doar încearcă să se repoziționeze prin aceste negocieri, încearcă să tragă de timp și tocmai de aceea este evidentă această rezervă legată de concluziile unor asemenea reuniuni”.

„În mod cert însă este esențială partea aceasta diplomatică în relația dintre cele două părți, tocmai pentru că, din nefericire, armata Federației Ruse produce în fiecare zi victime nevinovate. Faptul că în continuare Mariupolul este un oraș asediat total și acolo mor oameni în fiecare zi obligă ambele părți să insiste să caute soluții pentru a le asigura oamenilor o perspectivă în ceea ce privește salvarea lor ca cetățeni ai statului vecin”, a adăugat eurodeputatul.

Solicitările Ucrainei, a continuat el, sunt cât se poate de justificae.

„Evidet că solicitările Ucrainei și toate informațiile care au apărut până la această oră cu privire la perspectivele unui acord sunt cât se poate de justificate. Rămâne de văzut dacă vom avea ceva progrese astăzi (…). Cele două părți sunt reprezentate la un nivel destul de înalt, inclusiv ministrul apărării al Ucrainei, înțeleg din anumite surse, va fi prezent la Istanbul, plus un consilier prezidențial de la Kremlin și din partea președintelui Zelenski. Din acest punct de vedere, se așteaptă la o serie de progrese, însă există și această rezervă legată de faptul că Putin doar încearcă să tragă de timp pentru a se repoziționa.

Esențial însă este să se rămână pe această formulă de a găsi o serie de concesii și, bineînțeles, garanțiile de securitate pe care le cere Ucraina în acest context sunt cât se poate de justificate”, a mai spus președintele PMP.

Urmăriți B1TV.ro și pe