Eugen Tomac (PMP): Cum se fură alegerile prin îngrădirea dreptului la vot. Milioane de cetățeni ai Republicii Moldova din diaspora, umiliți iar de slugile Moscovei din instituțiile de la Chișinău

Eugen Tomac (PMP): Cum se fură alegerile prin îngrădirea dreptului la vot. Milioane de cetățeni ai Republicii Moldova din diaspora, umiliți iar de slugile Moscovei din instituțiile de la Chișinău
Foto: facebook.com/MiscareaPopulara.s3

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac critică în termeni duri decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de la Chișinău de a deschide doar 150 de secții de vot în diaspora la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, din 11 iulie. Tomac subliniază că moldovenilor de peste granițe li se încalcă dreptul la vot, fiind astfel umiliți de „slugile” Rusiei plantate în instituțiile din Chișinău.

Eugen Tomac, despre alegerile parlamentare din Republica Moldova

„Cum se fură alegerile prin îngrădirea dreptului la vot

Milioane de cetățeni ai R. Moldova din diaspora, umiliți din nou de slugile Moscovei din instituțiile de peste Prut.

Josnică, ticăloasă și revoltătoare este decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de la Chișinău de a deschide doar 150 de secții de vot în diaspora.

Este clar că CEC urmărește o agendă politică, în niciun caz interesul și dreptul cetățenilor din Republica Moldova de a vota”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Europarlamentarul PMP notează că, oficial, peste hotare locuiesc în jur de 800.000 de moldoveni, dar cifrele reale sunt mult mai mari.
„Încercarea de a-i reduce la tăcere pe cei incomozi regimului este o tactică veche, specifică regimurilor staliniste”, a continuat eurodeputatul.

Eugen Tomac a explicat apoi care sunt mizele „uriașe” ale alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova: „Kremlinul încearcă prin orice mijloace să aibă cât mai mulți parlamentari în viitorul legislativ de la Chișinău. Eu sunt convins însă că românii din Republica Moldova și din diaspora vor ieși masiv la vot și vor utiliza fiecare secundă pentru a vota democrația, libertatea si apropierea europeană de România și lumea occidentală”.