Eugen Tomac (PMP): Fac apel către cetățenii Republicii Moldova – Ieșiți la vot! E prima dată când, în mod real, puteți scăpa de influența nefastă a Moscovei (VIDEO)

Eugen Tomac (PMP): Fac apel către cetățenii Republicii Moldova - Ieșiți la vot! E prima dată când, în mod real, puteți scăpa de influența nefastă a Moscovei (VIDEO)

Eugen Tomac i-a îndemnat pe cetățenii Republicii Moldova să iasă la vot la alegerile parlamentare anticipate de duminică, deoarece acum au șansa reală de a scăpa de influența nefastă a Rusiei. Potrivit europarlamentarului PMP, Kremlinul poartă un război cu arme non-militare. Acesta a propus câteva măsuri pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia pentru a combate propaganda antieuropeană dusă de Moscova.

Eugen Tomac, despre alegerile din Republica Moldova și războiul non-militar dus de Rusia

„Peste câteva zile sunt alegeri în R. Moldova, un stat asociat UE, unde Putin și-a creat partide, peste douăzeci de instituții media și încearcă, în mod disperat, să câștige alegerile pentru a ține captiv acest stat locuit de români, așa cum a făcut-o până în prezent.

Fac apel, pe această cale, către cetățenii R. Moldova: ieșiți la vot – este pentru prima dată când, în mod real, puteți scăpa de influența nefastă a Moscovei”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Acesta a susținut că regimul de la Kremlin a declanșat un război cu arme non-militare, în care se folosește de știri false, manipulare și dezinformare pentru a semăna teamă și teroare și pentru a submina democrația.

„Răspunsul Uniunii trebuie să fie puternic și sunt necesare câteva decizii rapide și curajoase pentru a ne apăra în acest război sofisticat, pe care avansul tehnologic l-a adus la un nivel nemaiîntâlnit”, a continuat europarlamentarul PMP.

În acest context, Eugen Tomac a propus înființarea unui post de comisar pentru combaterea dezinformării și apărarea democrației și crearea unui fond de un miliard de euro pentru combaterea dezinformării și pentru susținerea presei din toate statele membre și asociate UE. Tomac a mai afirmat că e nevoie de crearea unor instituții media în fiecare dintre aceste țări pentru a promova politicile europene și pentru a combate propaganda antieuropeană.

Ultima oră