Eugen Tomac: UE îi spune Olandei că pune în pericol legislația Schengen și îi cere măsuri rapide și urgente. Olanda și Austria creează cele mai multe probleme la ora actuală (VIDEO)

Eugen Tomac: UE îi spune Olandei că pune în pericol legislația Schengen și îi cere măsuri rapide și urgente. Olanda și Austria creează cele mai multe probleme la ora actuală (VIDEO)
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Consiliul UE a scos Olanda la tablă în ultima ședință din 2022, când a emis două recomandări prin care blocul comunitar îi spune statului olandez că pune în pericol legislația Schengen și îi cere măsuri rapide și urgente, a explicat eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Eugen Tomac, pe B1 TV: UE îi spune Olandei că pune în pericol legislația Schengen

Întrebat despre situația pe care a adus-o în atenția publicului în ceea ce privește Olanda, eurodeputatul român a explicat: „Este evident că Consiliul Uniunii Europene, în ultima ședință de anul trecut, scoate la tablă Olanda. Este pentru prima dată când văd un document atât de dur, sunt de fapt două recomandări prin care Uniunea Europeană îi spune Olandei că pune în pericol legislația Schengen și îi cere măsuri rapide și urgente”.

„Ceea ce mi se pare mie extrem de de neînțeles este cum o țară care nu gestionează corespunzător standardelor europene legislația Schengen, exact această țară ne-a ținut timp de 11 ani la ușa Uniunii Europene. Cred că este important ca aceste documente să fie utilizate inteligent de către autoritățile române în următoarea perioadă, pentru că săptămâna viitoare avem o ședință JAI la Stockholm și este important ca Olanda să își facă temele acasă”, a adăugat liderul PMP.

„Cred că este un semnal extrem de important și am prezentat aceste două recomandări pe care Consiliul Uniunii Europene le face Olandei, pentru a ajuta autoritățile române, evident, și pentru a clarifica aspecte ce țin de funcționarea spațiului Schengen, pentru că exact cei care se opun, Olanda și Austria, exact aceste două state creează cele mai multe probleme la ora actuală”, a mai spus Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo