EXCLUSIV // Metroul din Drumul Taberei, secțiunea de transport „fantomă” a Bucureștiului. Cifre Metrorex: de 7 ori mai puțini călători față de media celorlalte magistrale

EXCLUSIV // Metroul din Drumul Taberei, secțiunea de transport „fantomă a Bucureștiului. Cifre Metrorex: de 7 ori mai puțini călători față de media celorlalte magistrale

Magistrala de metrou M5 s-a inaugurat cu surle și trâmbițe, cu 6 ani de zile întârziere. Entuziasmul locuitorilor din cartierul Drumul Taberei a scăzut de la an la an, odată cu promisiunile neonorate ale oficialilor statului, iar asta se reflectă în cifre. De asemenea, pandemia a determinat, un număr scăzut de călători în transportul public.

Deplasarea cu mașina personală este o opțiune mai atractivă pentru bucureștenii din cartierul din zona de vest a Capitalei, pentru cei care încă se deplasează la sediul companiei,în contextul COVID-19.

„În intervalul 15 septembrie – 15 octombrie, pe Magistrala 5 de metrou sau fost înregistrate 306.420 de validări de titluri de călătorie.

Situația generată de pandemia cu COVID-19la nivel național influențează negativ activitățile obișnuite ale locuitorilor Capitalei, inclusiv ale celor din zona deservită de Magistrala 5. Preconizăm că, odată cu reluarea normală a activităților, stațiile de metrou de pe Magistrala 5 vor reprezenta un mai mare interes și vor fi accesate în număr mai mare de către bucureșteni.

Așteptările Metrorex după inaugurarea metroului din Drumul Taberei: de la 600.000 de călători zilnic, la 180.000.

În situația revenirii la normal a traficului de călători cu o medie de cca de 600.000 de călători pe zi, ținând cont și de punerea în funcțiune a Magistralei V, secțiunea Eroilor – Râul Doamnei, media de călători transportați ar putea crește cu cca 180.000 mii de călători pe zi”, a transmis Metrorex pentru B1.ro.

Pentru celelalte magistrale, M1, M2, M3, M4, Metrorex a înregistrat în intervalul menționat 8,1 milioane de validări, a transmis Metrorex pentru B1.ro. Asta înseamnă în medie, peste 2 milioane de validări pentru fiecare magistrală în parte, deci aproape de 7 ori mai mult decât la M5, din Drumul Taberei.

Ultima oră
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)