EXCLUSIV // Metroul din Drumul Taberei, secțiunea de transport „fantomă” a Bucureștiului. Cifre Metrorex: de 7 ori mai puțini călători față de media celorlalte magistrale

EXCLUSIV // Metroul din Drumul Taberei, secțiunea de transport „fantomă a Bucureștiului. Cifre Metrorex: de 7 ori mai puțini călători față de media celorlalte magistrale

Magistrala de metrou M5 s-a inaugurat cu surle și trâmbițe, cu 6 ani de zile întârziere. Entuziasmul locuitorilor din cartierul Drumul Taberei a scăzut de la an la an, odată cu promisiunile neonorate ale oficialilor statului, iar asta se reflectă în cifre. De asemenea, pandemia a determinat, un număr scăzut de călători în transportul public.

Deplasarea cu mașina personală este o opțiune mai atractivă pentru bucureștenii din cartierul din zona de vest a Capitalei, pentru cei care încă se deplasează la sediul companiei,în contextul COVID-19.

„În intervalul 15 septembrie – 15 octombrie, pe Magistrala 5 de metrou sau fost înregistrate 306.420 de validări de titluri de călătorie.

Situația generată de pandemia cu COVID-19la nivel național influențează negativ activitățile obișnuite ale locuitorilor Capitalei, inclusiv ale celor din zona deservită de Magistrala 5. Preconizăm că, odată cu reluarea normală a activităților, stațiile de metrou de pe Magistrala 5 vor reprezenta un mai mare interes și vor fi accesate în număr mai mare de către bucureșteni.

Așteptările Metrorex după inaugurarea metroului din Drumul Taberei: de la 600.000 de călători zilnic, la 180.000.

În situația revenirii la normal a traficului de călători cu o medie de cca de 600.000 de călători pe zi, ținând cont și de punerea în funcțiune a Magistralei V, secțiunea Eroilor – Râul Doamnei, media de călători transportați ar putea crește cu cca 180.000 mii de călători pe zi”, a transmis Metrorex pentru B1.ro.

Pentru celelalte magistrale, M1, M2, M3, M4, Metrorex a înregistrat în intervalul menționat 8,1 milioane de validări, a transmis Metrorex pentru B1.ro. Asta înseamnă în medie, peste 2 milioane de validări pentru fiecare magistrală în parte, deci aproape de 7 ori mai mult decât la M5, din Drumul Taberei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari