Expert militar din Ucraina: Putin nu se va așeza la masa negocierilor cu Zelenski pentru că ar fi ceva prea rușinos pentru el

Expert militar din Ucraina: Putin nu se va așeza la masa negocierilor cu Zelenski pentru că ar fi ceva prea rușinos pentru el
Foto: Hepta.ro / DPA Images

Războiul din Ucraina nu poate dura mulți ani, deoarece Rusia s-a pregătit doar de o confruntare de scurtă durată, consideră Oleg Jdanov, important expert militar din Ucraina, care a oferit un interviu pentru Libertatea.

NATO nu a dorit să accepte aderarea Ucrainei pentru că cineva trebuie să lupte cu Federația Rusă

Oleg Jdanov consideră că situația de pe frontul estic și sudic din Ucraina este o situație critică, dar nu catastrofală pentru Kiev. El mai spune că din punctul său de vedere Alianței Nord-Atlantice îi este convenabilă într-o oarecare măsură această situație și crede că NATO nu a dorit să accepte aderarea Ucrainei pentru că cineva trebuie să lupte cu Federația Rusă.

„Dacă NATO intră în război, vorbim despre un război mondial. Dar să știți că Vladimir Putin niciodată nu va fi de acord să lupte cu NATO. El își dorește să provoace un război cu statele NATO, să se prezinte ca un lider care se apără și apoi se va așeza imediat la masa negocierilor.” – spune Jdanov.

Referitor la eventuale negocieri între Rusia și Ucraina, expertul militar a spus că Vladimir Putin consideră că negocierile cu Volodimir Zelenski nu sunt de nivelul lui, sunt prea mărunte. Putin vrea glorie mondială, vrea influență geopolitică globală. „În orice caz, vor fi negocieri nu cu președintele Ucrainei, ceea ce este pentru el foarte rușinos, ci cu Joe Biden, Emmanuel Macron și Olaf Scholz.” – a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe