Experții americani au efectuat o vizită la Izium, oraș aflat în estul Ucrainei

Experții americani au efectuat o vizită la Izium, oraș aflat în estul Ucrainei
Izium, Ucraina, 25 decembrie 2022. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Kaniuka Ruslan

O delegație neoficială din Statele Unite a efectuat o vizită la Izium, un oraș din estul Ucrainei care a fost eliberat de sub ocupația rusă în septembrie 2022, potrivit CNN.

Experții americani au efectuat o vizită în orașul ucrainean Izium

Din delegație a făcut parte și generalul-locotent în retragere Keith Kellogg, iar ea a fost însoțită de Oleh Syniehubov, șeful administrației militare din regiunea Harkov.

„Partenerii noștri americani au observat personal scara distrugerii cauzate de bombardamentele rusești și de ocupație și au examinat probele crimelor de război ruse din regiunea Harkov”, a declarat oficialul ucrainean, pe Telegram.

„În ciuda distrugerii enorme și a infrastructurii critice deteriorate, Izium își restabilește treptat viața normală. Oamenii se întorc în oraș, iar afacerile își reiau operațiunile”, a adăugat Oleh Syniehubov.

O vizită în Ucraina a efectuat duminică și fostul premier britanic Boris Johnson, care a revenit la Kiev într-un moment în care țara aniversează Ziua Unității Ucrainene. Fostul lider din Downing Street a mers și la Bucha, și la Borodianka, acolo unde a fost însoțit de Oleksii Kuleba, șeful administrației militare din regiunea Kiev.

În septembrie, CNN a devenit prima televiziune internațională care intră în Izium după eliberarea orașului de către ucraineni.

Recuperarea Iziumului a reprezentat o pierdere strategică uriașă pentru armata rusă, care folosea orașul ca bază-cheie și rută de reaprovizionare pentru forțele sale din estul Ucrainei. Totodată, momentul a reliefat viteza și scara contraofensivei ucrainene în nord-est.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo