Explozia de la metroul din Sankt Petersburg: Atacatorul este din "Asia Centrală". Trei zile de doliu în memoria celor 11 morți

Explozia de la metroul din Sankt Petersburg: Atacatorul este din "Asia Centrală". Trei zile de doliu în memoria celor 11 morți
Foto: The Boston Globe

Bărbatul considerat suspect de uciderea a 11 persoane la metroul din St. Petersburg are aproximativ 20 de ani și este originar din Asia Centrală. Cel puțin 45 de persoane au suferit răni în explozia produsă între două stații de metrou, luni după amiază. Un alt dispozitiv exploziv a fost găsit la o stație apropiată.

Suspectul ar fi fost identificat, dar există contradicții în ceea ce privește intențiile sale. Autoritățile din Sankt Petersburg au decretat trei zile de doliu în memoria victimelor.

Președintele Donald Trump a luat legătura cu omologul său rus, Vladmir Putin, care, la momentul atacului era în St Petersburg, asigurându-l de sprijin deplin din partea Washingtonului. Președintele Putin a vizitat locul tragediei și a depus flori la un altar improvizat.

Atacul nu a fost revendicat, iar autoritățile ruse au oferit puține informații despre acesta, investigația fiind încă în desfășurare, informea[ Hotnews.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)