Fără autostrăzi-muzeu în România. Soluție fără precedent anunțată de CNAIR

Fără autostrăzi-muzeu în România. Soluție fără precedent anunțată de CNAIR

Fără autostrăzi-muzeu în România, asta promite CNAIR. Astfel, pentru Autostrada Moldovei (A7), unul dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din România, constructorii vor realiza drumuri provizorii care vor lega sectoarele de autostradă cu rețeaua de drumuri naționale și județe naționale.

Autostrada Moldovei (A7) va avea 320 de kilometri, un proiect evaluat la aproximativ 2 miliarde de euro. Aceasta va pleca de la Ploiești și va trece pe la Buzău, Focșani, Bacău șiPașcani, de unde va începe drumul expres ca va trece pe la Suceava, până la Siret.

Primii kilometri de autostradă din Bacău, aproape gata

Până la finalul anului 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenționează să scoată la licitație unul dintre cele 3 loturi dintre Ploiești și Buzău, secțiune de 63 de kilometri.

Primul lot dintre Ploiești din Buzău va avea în jur de 20 de kilometri și va lega A7 de autostrada București-Ploiești. Al doilea va avea în jur de 30 de kilometri, iar ultimul va funcționa ca o centură a Buzăului și astfel, va prelua traficul de pe DN2, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România.

Primii kilometri de autostradă din Moldova vor fi gata la Bacău, unde antreprenorul român va finaliza proiectul cu mult înainte de termen. În acest an, Centura Bacăului ar putea fi dată în trafic. Termenul de finalizare inițial era anul 2022.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”