Femeile ucrainene, violate de soldații ruși: „Au amenințat-o că dacă se va opune, îi vor răni băiețelul. Pentru a-și proteja copilul, femeia nu s-a opus”

Femeile ucrainene, violate de soldații ruși: Au amenințat-o că dacă se va opune, îi vor răni băiețelul. Pentru a-și proteja copilul, femeia nu s-a opus
Foto: Hepta/ZUMA Press Wire)

Femeile ucrainene continuă să facă dezvăluiri șocante. Tot mai multe femei sunt violate și agresate de militarii ruși. Comisarul Radei Supreme pentru Drepturile Omului, Liudmila Denisova, a vorbit despre astfel de cazuri, într-un interviu pentru New York Times.

Nouă femei din Bucea au rămas însărcinate

Comisarul Radei Supreme pentru Drepturile Omului a anunțat că tot mai multe femei se confruntă cu violența sexuală din partea ocupanților.

Astfel, un grup de femei și fete din suburbiile Kievului au fost ținute la subsolul unei case timp de 25 de zile. Potrivit acesteia, nouă dintre ele sunt acum însărcinate.

Liudmila Denisova este de părere că rușii recurg la violență pentru că vor să se răzbune și folosesc violul ca armă de război împotriva femeilor din Ucraina.

Într-o zonă rurală liniștită, la 70 de kilometri vest de Kiev, reprezentanții presei au vorbit cu Anna, în vârstă de 50 de ani.

Aceasta a mărturisit că pe 7 martie era acasă cu soțul ei atunci când a intrat un militar rus. Amenințând-o cu o armă, i-a ordonat femeii să se dezbrace și a violat-o.

„În timp ce mă viola, au mai intrat patru soldați. Am crezut că este sfârșitul. Dar l-au luat. Nu l-am mai văzut niciodată”, a spus Anna.

Anna s-a întors acasă și-a găsit soțul rănit: „A încercat să alerge după mine pentru a mă salva, dar a fost lovit de gloanțe”.

Bărbatul nu a putut fi dus la spital, iar două zile mai târziu a murit din cauza rănilor.

Anna nu s-a oprit din plâns în timp ce își spunea povestea. Femeia și-a îngropat soțul în curtea casei. În vârful mormântului se află o cruce înaltă de lemn.

Viol, încă o armă de război

În aceeași localitate, jurnaliștii au auzit o altă poveste groaznică, relatează BBC.

O femeie din localitate a fost violată și ucisă, iar vecinii spun că a fost același bărbat care a violat-o pe Anna. Femeia avea 40 de ani. A fost scoasă din casă și ținută în dormitorul unei case vecine.

Jurnaliștii au găsit pete mari de sânge pe saltea și pături. Femeia a fost violată și i-au tăiat gâtul. Aceasta a fost îngropată în grădina casei.

La o zi după vizita jurnaliştilor, poliţiştii i-au deshumat cadavrul pentru anchetă. Cadavrul a fost găsit gol, cu o incizie adâncă și lungă pe gât.

Andrei Nebitov, șeful poliției din regiunea Kiev, a vorbit despre un alt caz pe care îl investighează într-un sat la 50 de kilometri vest de Kiev.

„Pe 9 martie, mai mulți soldați ai armatei ruse au pătruns în casă. Soțul a încercat să-și protejeze soția și copilul. Prin urmare, l-au împușcat în curte„, a spus Nebitov.

Femeia a fugit împreună cu fiul ei și apoi a luat legătura cu poliția.

„ Cei doi soldați au violat-o în mod repetat. Au plecat și apoi s-au întors. S-au întors de trei ori să o violeze. Au amenințat că dacă se va opune, îi vor răni băiețelul. Pentru a-și proteja copilul, femeia nu s-a opus”, a mai spus Nebitov, citat de Unian.

Urmăriți B1TV.ro și pe