Forbes: Averea lui Donald Trump valorează 4,5 miliarde de dolari, nu 10 miliarde. Trump: Forbes e o revistă falimentară

Forbes: Averea lui Donald Trump valorează 4,5 miliarde de dolari, nu 10 miliarde. Trump: Forbes e o revistă falimentară
Foto: topix.com

Donald Trump ar avea o avere de 4,5 miliarde de dolari, sub jumătate față de estimarea de 10 miliarde de dolari făcută de el, potrivit revistei Forbes, care a realizat un top al miliardarilor.

Trump nu a reacționat bine la primirea veștilor: „Cred că încearcă să mă facă să par cât mai sărac posibil. Tot ce pot spune despre Forbes este că este o revistă falimentară, nu ştiu despre ce vorbesc. Asta e tot ce pot spune”, spune miliardarul care are prima șansă să fie desemnat candidatul republiacan la Alegerile Prezidențiale din SUA, în 2016.

În replică, Steve Forbes, care a încercat și el să candideze în cursa pentru Casa Albă în anul 1996, a spus că nu include valoarea brandului în calcule revistei Forbes, pentru că până când proprietarul nu găsește o metodă de a-l valorifica, nu se ține cont de acesta.

Forbes, menționează însă că Trump este cel mai bogat dintre aspiranții la Președinția Americană.

Totodată, averea netă a lui Trump s-a dovedit a fi un subiect sensibil pentru miliardarul american. Donald Trump a dat în judecată un reporter pentru că i-a subestimat averea. Ulterior, procesul a fost respins.

Revista Forbes a lansat lista cu cei mai bogați oameni ai lumii în anul 2015. Potrivit acesteia, cel mai bogat om din acest an rămâne Bill Gates, cu o avere de 76 miliarde de dolari. Este urmat de Warren Buffett, președintele Berkshire Hathaway, cu o avere de 62 de miliarde de dolari. În top se mai regăsesc Larry Ellison (47.5 miliarde de dolari), Jeff Bezos (47 miliarde de dolari), David Koch (44 miliarde de dolari), Mark Zuckerberg (40.3 miliarde de dolari), Michael Bloomberg (38.6 miliarde de dolari) și Jim Walton (33 miliarde de dolari).

Site-ul revistei a fost modificat, iar pe prima pagină apare mesajul lui Randall Lane, parte din stafful Forbes, ”Donald Trump spune că valorează 10 miliarde de dolari. Noi spunem că valorează 4.5 miliarde”.