Forțele ucrainene au eliberat întreaga regiune Kiev / Volodimir Zelenski: Rușii au minat până și cadavrele (VIDEO)

Forțele ucrainene au eliberat întreaga regiune Kiev / Volodimir Zelenski: Rușii au minat până și cadavrele (VIDEO)
Pompieri la datorie. Imagine din Brovarî, oraș recent eliberat de forțele ucrainene. Sursă foto: Hepta - DPA Images

UPDATE: Hanna Maliar, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, a anunțat, sâmbătă, că trupele ucrainene au preluat controlul asupra întregului teritoriu al regiunii Kiev. „Irpin, Bucha, Gostomel și întreaga regiune Kiev – eliberate de invadatori”, a scris Maliar, pe Twitter.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Oleksii Arestovici, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat, sâmbătă, că peste 30 de localități din jurul Kievului au fost eliberate de forțele ucrainene. Totuși, autoritățile le cer oamenilor să nu se întoarcă încă la casele lor deoarece rușii au lăsat multe ”capcane” în urma lor. Zelenski a afirmat că invadatorii au minat până și trupurile celor uciși.

Ucrainenii au eliberat zeci de localități din jurul Kievului

Potrivit SkyNews, Oleksii Arestovici a spus că peste 30 de localități din jurul Kievului au fost recucerite, dar vor urma „bătălii grele” pentru sudul și estul Ucrainei, inclusiv pentru Mariupol.

Printre localitățile recucerite se numără orașele Bucha, Brovarî și Irpin.

Vineri, jurnalistul Illia Ponomarenko, de la publicația ucraineană Kyiv Independent, a anunțat, pe Twitter, că prezența militară rusă la nord-vest, vest și est de Kiev „tocmai a încetat să mai existe.

Rușii au lăsat în urma lor mine până și-n cadavre

Totuși, ucrainenilor li se cere să nu se întoarcă încă în casele lor.

„Din păcate, trupele ruse au lăsat multe surprize neplăcute – mine, rachete și alte elemente periculoase”, a declarat Evhen Enin, prim-adjunctul ministrului ucrainean Denis Monastîrski.

După ce specialiștii vor curăța zona de explozivi, „oamenii se vor putea întoarce la casele lor”, a precizat el.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în cel mai recent mesaj al său că forțele ruse au lăsat „un dezastru complet” în urma lor.

„Sunt case și echipamente minate, chiar și cadavrele oamenilor care au fost uciși. Sunt o mulțime de fire de declanșare, o mulțime de alte pericole”, a afirmat Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe