Fost mercenar Wagner, despre brutalitatea de pe frontul din Ucraina: „Îi adunau pe cei care nu voiau să lupte și îi împușcau în fața nou-veniților”

Fost mercenar Wagner, despre brutalitatea de pe frontul din Ucraina: „Îi adunau pe cei care nu voiau să lupte și îi împușcau în fața nou-veniților”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Viktor Antonyuk

Un fost mercenar din grupul Wagner a declarat într-un interviu pentru CNN că brutalitatea la care a asistat în Ucraina este cea care în ultimă instanță l-a determinat să dezerteze.

Fost mercenar Wagner: „Îi adunau pe cei care nu voiau să lupte și îi împușcau în fața nou-veniților”

Luptătorii au fost trimiși adesea în luptă cu puține indicații, iar tratamentul companiei față de recruții ezitanți a fost nemilos, susține Andrei Medvedev, aflat în prezent la Oslo, în Norvegia, acolo unde caută azil după ce a trecut frontiera dinspre Rusia.

„Îi adunau pe cei care nu voiau să lupte și îi împușcau în fața nou-veniților. Au adus doi prizonieri care au refuzat să meargă să lupte și i-au împușcat în fața tuturor, și i-au îngropat chiar în tranșeele care au fost săpate de cei aflați în instrucție”, susține fostul mercenar Wagner.

CNN a precizat că nu a putut să verifice acuzațiile într-o manieră independentă, iar Wagner nu a răspuns la solicitarea de a face un comentariu.

Bărbatul în vârstă de 26 de ani, care susține că anterior servise în armata rusă, s-a alăturat grupului Wagner ca voluntar. El a trecut frontiera Ucrainei în iulie 2021, la mai puțin de 10 zile de la semnarea contractului, pentru misiuni în apropiere de Bakhmut, oraș aflat pe linia frontului din regiunea Donețk. Grupul de mercenari a fost un element-cheie în invazia lansată de Rusia.

Medvedev susține că le raporta direct fondatorilor grupului, Dmitry Utkin și oligarhul rus Evgheni Prigojin.

El l-a numit „diavol” pe Prigojin.

„Dacă ar fi fost un erou rus, ar fi luat arma în mână și ar fi fugit alături de soldați”, a punctat Andrei Medvedev.

Urmăriți B1TV.ro și pe