Fostul premier din Macedonia a fugit de justiţia din ţara sa şi cere azil politic în Ungaria

Fostul premier din Macedonia a fugit de justiţia din ţara sa şi cere azil politic în Ungaria

Fostul premier din Macedonia, Nikola Gruevski, a fugit în Ungaria pentru a evita executarea pedepsei cu închisoarea la care a fost condamnat, scrie dw.com.

El trebuie să facă doi ani de detenţie, fiindcă s-a dovedit a fi vinovat de abuz de putere. El a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel deoarece a achiziţionat pentru uzul său personal o limuzină care costă 600.000 de euro, plătit din bani publici.

Acest lucru a fost descoperit după scandalul interceptărilor ilegale, în urma cărora întregul guvern condus de Gruevski a căzut.

O confirmare a fugii lui fostului premier în Ungaria a fost făcută marţi de Ministerul de Interne din Macedonia, în baza unei solicitări din partea Ungariei. Drept răspuns, autorităţile macedonene au eliberat un mandat de arestare internaţional pe numele lui Gruevski.

‘În cursul ultimelor zile am primit numeroase ameninţări la viaţa mea. Sunt în prezent la Budapesta, unde am cerut azil politic autorităţilor ungare’, a scris Nikola Gruevski pe contul său personal de Facebook.
Gruevski s-a aflat la conducerea ţării sale între 2006 şi 2016.