Frances Haugen, fosta angajată Facebook, invitată la Parlamentul European să depună mărturie, săptămâna viitoare

Frances Haugen, fosta angajată Facebook, invitată la Parlamentul European să depună mărturie, săptămâna viitoare
Frances Haugen / Facebook.com

Fosta angajată Facebook, Frances Haugen, cunoscută pentru demascarea practicilor neortodoxe pe care compania americană le practica, a fost chemată să depună mărturie luni, 8 noiembrie, la Parlamentul European, se arată într-un comunicat al PE.

Frances Haugen s-a făcut cunoscută în spațiul public pentru declarațiile sale la adresa companiei Facebook. În una din declarații, Frances Haugen declara că „Facebook agravează ura dintre oameni”.

Frances Haugen, la Parlamentul European

„Deputații europeni vor discuta cu dna Haugen despre impactul negativ asupra utilizatorilor produselor și modelelor de afaceri ale marilor companii tehnologice și despre modul în care normele digitale ale UE pot aborda aceste probleme.

Audierea este organizată de Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor a Parlamentului European, în asociere cu alte comisii: industrie, afaceri juridice, libertăți civile și comisiile speciale pentru dezinformare și inteligență artificială”, se arată în comunicatul Parlamentului European.

Căderea Facebook

Frances Haugen, fostă angajată Facebook, a dezvăluit în octombrie modul în care rețeaua de socializare promovează conținut care îndeamnă utilizatorii la ură pentru a obține profituri mai mari. În urmă cu o săptămânăea ea ar fi fost în spatele unei scurgeri a mii de pagini de documente interne potențial dăunătoaredespre strategia folosită de companie, către The Wall Street Journal.

Haugen a dezvăluit că instrumentele de prevenire a dezinformărilor au fosr dezactivate cu puțin timp înainte de atacul de la Capitoliu, fapt ce a permis ca platforma Facebook să fie utilizată pentru a ajuta la organizarea insurecției din 6 ianuarie

Urmăriți B1TV.ro și pe