Unul dintre cei mai VEHEMENȚI critici ai coaliţiei de guvernare PSD-ALDE a fost desemnat drept PRINCIPAL candidat la şefia Comisiei Europene

Unul dintre cei mai VEHEMENȚI critici ai coaliţiei de guvernare PSD-ALDE a fost desemnat drept PRINCIPAL candidat la şefia Comisiei Europene
Sursă foto: Hepta.ro

Olandezul Frans Timmermans, dintre cei mai aprigi critici ai Coaliţiei PSD-ALDE cu privire la planurile de legile justiţiei, a fost desemnat de Partidul Socialiştilor Europeni (PES) drept cap de listă pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, relatează Politico EU.

Dea lungul timpului, Frans Timmermans a susţinut activitatea DNA din timpul mandatului Laurei Codruța Kovesi, a susţinut includerea României în spaţiul Schengen și necesitatea menţinerii Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) şi s-a opus vehement planurilor de modificare a legilor justiţiei de către Coaliţia PSD-ALDE.

În situaţia în care va fi ales în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, el îi va succeda lui Jean-Claude Juncker. El ar putea, însă, să aibă parte de o competiţie serioasă din partea germanului Peter Altmaier, ce provine din Uniunea Creștin-Democrată (CDU) – partidul condus de cancelarul Angela Merkel.

Frans Timmermans este, în momentul de faţă, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene şi totodată Comisar european pentru Justiţie (titulatura completă fiind de ‘comisar european pentru o mai bună legiferare, relații interinstituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale.’)

Președintele Comisiei are un mandat de cinci ani și este propus Parlamentului European de către Consiliul European. Ulterior, Parlamentul poate accepta sau refuza propunerea. În cazul unui refuz, Consiliul este nevoit să aleagă un nou candidat.

Foto: Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans (sursă foto: Facebook / Frans Timmermans)

Ultima oră
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei