Franţa: 140 de pacienţi au fost ”vaccinaţi”, dintr-o eroare, cu ser fiziologic

Franţa: 140 de pacienţi au fost ”vaccinaţi”, dintr-o eroare, cu ser fiziologic
Foto: Pixabay

O eroare a făcut ca 140 de pacienți, care au mers la un centru de vaccinare din nord-estul Franţei să se imunizeze anti-COVID cu vaccinul Pfizer – BioNTech, să primească în loc o injecţie cu ser fiziologic. Incidentul nu a avut efecte asupra sănătății lor.

Pacienți ”vaccinați” din greșeală cu ser fiziologic

„Marţi după-amiază, 140 de persoane au primit o injecţie numai cu ser fiziologic” în centrul de vaccinare din Epernay, a transmis Centrul medical universitar (CHU) din Reims, citat de Le Figaro și AFP.

Reprezentanții CHU au dat asigurări că injecția cu ser fiziologic „nu are consecinţe pentru sănătate”.

„Cu toate acestea, cursul vaccinării rămâne incomplet”, au precizat ei.

Imediat după ce a fost constatată eroarea, au fost făcute mai multe verificări asupra cauzelor și „un cadru medical a fost însărcinat să consolideze procedurile de siguranţă preexistente”, a mai transmis Centrul medical universitar din Reims, în comunicat.

Ultima oră
22:51 - Cadourile pentru profesori stârnesc discuții aprinse. Cum se apără un dascăl: „Noi dacă primim o atenţie e mită? Dar doctorii că primesc PENTRU ORICE bani în buzunar, cum se numeşte?” (FOTO)
22:51 - O scrisoare adresată unei adolescente a ajuns la destinație 50 de ani mai târziu. „Am crezut că cineva îmi face o glumă”
22:50 - UPDATE: Un bărbat a fost găsit mort pe carosabil, lângă Cernica. Victima ar fi un migrant care se ascundea sub un TIR
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)