Franța investește sute de milioane de euro în securitate, după ce la Paris au avut loc mai multe atentate teroriste

Franța investește sute de milioane de euro în securitate, după ce la Paris au avut loc mai multe atentate teroriste

Franța a declarat că va cheltui sume colosale pentru securitate, dupa atacurile de la Paris. Sumele se ridica la câteva sute de milioane de euro.

Dominique Lefebvre, deputat și vicepreședinte al Comisiei de Finanțe a parlamentului, a declarat, de asemenea, că Franța se afla în standardele impuse de UE pentru a atinge obiectivele de deficit înaintea hotărârii de a face cheltuieli suplimentare în domeniul apărării.

“Aceasta este o dezbatere în jurul întrebării dacă președintele Francois Hollande se va folosi de această ocazie pentru a masca orice neîndeplinire a obiectivelor sale. Vom vedea că, în afara acestei cheltuieli suplimentare, ne vom îndeplini obiectivele noastre”, a spus Dominique Lefebvre, scrie presa internațională.

Franța a avertizat marți că nu va îndeplini obligațiile de deficit UE deoarece intensifică cheltuielile privind securitatea în urma atacurilor de la Paris.

Banii vor fi investiți în echipamente și personal.

“40.000 de euro per loc de muncă, în medie,  15.000 de locuri de muncă se ridică la aproximativ 600 de milioane de euro, nu mai mult”, a mai spus Lefebvre.

Franța, care nu a mai adus deficitul sub limita de 3% de la criza global din 2008, a fost de accord anterior atentatelor să reducă deficitul la 3,8% din PIB în acest an, 3,3% în 2016 și 2,7% în 2017.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari