Franța nu va exclude Huawei din viitoarea sa rețea 5G / Gigantul chinez este acuzat de SUA că spionează în favoarea Beijingului

Franța nu va exclude Huawei din viitoarea sa rețea 5G / Gigantul chinez este acuzat de SUA că spionează în favoarea Beijingului
Foto: Hepta.ro

Franța nu va exclude Huawei din viitoarea sa rețea 5G, dar își păstrează posibilitatea de a respinge producătorii de echipamente pentru orice posibil risc de securitate, a declarat luni un oficial al Ministerului Economiei, citat de Reuters preluat de news.ro.

Vestea vine în contextul în care, joi, Franța a lansat licitația pentru vânzarea spectrului 5G, punând capăt discuţiilor intense din ultimele luni dintre operatorii de telecomunicaţii din ţară şi autorităţi, legate de modalitatea cea mai bună pentru a instala tehnologia de internet mobil ultra-rapid.

„Nu avem ca ţintă un producător de echipamente. Nu există o excludere”, a spus Agnes Pannier-Runacher, ministrul adjunct al Economiei.

Pannier-Runacher a arătat că „în Franţa există trei producători de echipamente activi. Huawei are o cotă de piaţă de 25%, mai sunt prezenţi Nokia şi Ericsson. Samsung nu desfăşoară încă activităţi în Franţa, dar este interesat de 5G.

Aceasta a subliniat că guvernul nu va exclude pe nimeni şi că Franţa nu va urma exemplul Statelor Unite, ci va proceda de la caz la caz.

Operatorii de telecomunicaţii vor solicita permisiunea premierului pentru proiectele de reţele 5G şi vor primi aprobare în funcţie de considerentele de securitate naţională.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)