Fumatul, interzis în 52 de parcuri și grădini publice din Paris! Franța, printre țările UE cu cei mai mulți fumători

Fumatul, interzis în 52 de parcuri și grădini publice din Paris! Franța, printre țările UE cu cei mai mulți fumători
foto: Pixabay

Fumatul va fi interzis în 52 de parcuri și grădini publice din Paris, echivalentul a 10% din suprafaţa totală a spaţiilor verzi din oraş, în ciuda opiniei generale potrivit căreia locuitorii din capitala Franței ar fi nedespărțiți de țigări, relatează DPA preluată de Agerpres.

Primăria spune că această iniţiativă va transforma Parisul într-o „capitală mai primitoare, cu un aer mai respirabil”. Cei care încalcă, totuși, noile prevederi sunt pasibili de o amendă de 38 de euro.

Ei, bine, interdicția nu se va aplica în cele mai mari parcuri din Paris, populare în rândul celor care doresc să organizeze picnicuri sau să petreacă pe perioada verii.

Potrivit statisticilor Uniunii Europene, în 2014, în Franţa, procentul persoanelor care fumau în fiecare zi era cu puţin peste media UE şi cu mult peste alte ţări occidentale.

Autoritatea publică franceză în domeniul sănătăţii, Sante Publique France, a afirmat la începutul acestei săptămâni că numărul celor care fumează zilnic a scăzut cu 1,6 milioane începând din 2016, iar acum reprezintă 25,4% din populaţie.

Cu toate acestea, rata mortalităţii din cauza bolilor provocate de fumat era încă în creştere cu 5% în fiecare an în rândul femeilor pe fundalul unei creşteri a numărului de femei fumătoare începând cu anii ‘1970 şi până în ‘1990, potrivit instituţiei franceze.

Tags: