Gabriel Oprea va candida ca independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie: Fostul vicepremier intră în cursa electorală pentru un mandat de deputat, în București

Gabriel Oprea va candida ca independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie: Fostul vicepremier intră în cursa electorală pentru un mandat de deputat, în București

Fostul vicepremier Gabriel Oprea candidează ca independent pentru un mandat de deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”. Președinte al Uniunii, Oprea se va înscrie în cursa electorală în București.

”Decizia vine ca urmare a zecilor de mii de mesaje primite de la patrioți români, de la militari și polițiști din toată țara, în care aceștia îi solicită fostului vicepremier pentru securitate națională să candideze pentru a le apăra drepturile, din nou, din Parlament.

În toate demnitățile deținute, Gabriel Oprea și-a făcut datoria, ajutând această categorie profesională, prin măsuri concrete pentru lucrătorii activi, pentru rezerviști, dar și pentru urmașii eroilor căzuți la datorie pentru țară, în teatrele de operații”, se arată în comunicatul Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”.

Potrivit surse citate, Gabriel Oprea a inițiat și promovat, din pozitia de premier interimar, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, ”lege benefică pentru întregul sistem de securitate națională. O lege pe care cei care au urmat la guvernare au ales să o modifice, din păcate, în detrimentul pensionarilor militari”.

”De asemenea, Gabriel Oprea este cel care, în mandatul de ministru al Apărării Naționale, a modificat statutul soldaților și gradaților voluntari, care (…) ieșeau din sistem la doar 40 de ani, fără niciun fel de drepturi. Erau, practic, abandonați de stat. Astăzi sunt soldați și gradați profesioniști, pot să activeze în Armată până la 55 de ani și au aceleași drepturi ca și ceilalți militari”, se mai menționează în comunicatul citat.

Reprezentanții Uniunii Militarilor și Politistilor “Mihai Viteazul” salută decizia anunțată de Gabriel Oprea și își exprimă susținerea pentru acesta.

Gabriel Oprea a fost prefectul Capitalei în perioada 2002 – 2003 și senator de București în mandatul 2012 – 2016. De asemenea, Oprea a avut două mandate de deputat și a ocupat funcțiile de ministru al Administrației publice, ministru al Apărării Naționale, ministru al Afacerilor interne, vicepremier pentru securitate națională și prim-ministru interimar al Guvernului României.