Georgia, pregătită „să lucreze cu determinare” pentru a obține statutul de candidat la UE

Georgia, pregătită „să lucreze cu determinare” pentru a obține statutul de candidat la UE
Georgia „este pregătită să lucreze cu determinare" pentru a obține statutul de candidat la UE. Sursa: Hepta/ Sputnik / Stringer

Președinta Georgiei, Salome Zurabișvili, a declarat joi că țara este pregătită „să lucreze cu determinare” pentru a obține statutul de candidat la UE.

Consiliul European a decis, joi, să acorde statutul de țări candidate la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova. Este „un moment istoric”, care marcheză un „pas crucial” în drumul celor două state spre UE, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel.

Georgia va face pași pentru obținerea statutului de candidat la UE

Deși liderii europeni nu au acordat Georgiei statutul de țară candidată la UE, făcând apel la continuarea reformelor, aceștia au recunoscut, totuși, „perspectiva” de a adera la bloc într-o zi.

„Suntem pregătiți să lucrăm cu determinare în următoarele luni pentru a obține statutul de candidat”, a declarat Zurabișvili pe Twitter, potrivit HotNews.

Președintele Klaus Iohannis a scris pe Twitter că România e gata să ajute atât cele două state, cât și Georgia: „Decizie aduce speranță și încredere în viitorul european pentru oamenii din aceste țări și e o mare responsabilitate pentru liderii lor. România e gata să continue să susțină Ucraina, Republica Moldova și Georgia pe drumul lor european”.

Urmăriți B1TV.ro și pe