Germania dă LIBER la căsătoriile GAY! Merkel zice NU

Germania dă LIBER la căsătoriile GAY! Merkel zice NU

Germania s-a alăturat vineri majorității țărilor occidentale, legalizând prin votul deputaților căsătoriile gay, în ciuda faptului că Angela Merkel a votat împotrivă, scrie AFP, citată de HotNews.

Textul care stabilește că o căsătorie este încheietă de către "două persoane de sexe diferite sau de același sex", a fost aprobat de 393 de deputați ale celor trei partide de stânga reprezentate în camera inferioară, inclusiv de o parte din deputații familiei conservatoare a cancelarului Angela Merkel.

În rândul conservatorilor, 226 dintre cei 310 deputați au votat împotrivă.

În ceea ce o privește pe Angela Merkel aceasta a anunțat că votează împotrivă.

"Pentru mine, căsătoria este, având în vedere constituția noastră, o uniune între un bărbat și o femeie, din această cauză am votat împotriva propunerii de lege", a spus Merkel.

Paradoxal, cancelarul este cel care a deschis calea acestui vot, după ce a declarat pentru prima oară că deputații săi pot vota liber asupra acestui subiect.

Noua lege, care mai are nevoie și de votul camerei superioare, pentru a intra în vigoare, va oferi cuplurilor homosexuale și dreptul de adopție.

Opinia publică germană este în favoarea acestui subiect (aproape 75% dintre germani sunt pentru căsătoriile gay și peste 73% dintre alegătorii lui Merkel, potrivit unui sondaj recent).

Germania se alătură astfel celor 20 de țări occidentale – dintre care 13 europene – care au legalizat deja căsătoriile gay.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)