Germania reintră parțial în izolare. Se închid barurile și restaurantele şi sălile de sport

Germania reintră parțial în izolare. Se închid barurile și restaurantele şi sălile de sport
Foto: pixabay.com

Guvernul germanșilandurile au convenit miercurisăreimpunăo izolareparțială,prinînchidereabarurilorșirestaurantelor, transmite agenția de știri Reuters.

Noi restricţii anti Covid-19 în Germania

Măsura va intra în vigoare începând cu data de 2 noiembrie și va dura până pe 30 noiembrie. Oficialii germani au luat această decizieîn încercarea de a reduce rata de infectare cu noul coronavirus.

De asemenea, izolarea parțială impusă de autoritățile germane prevede canumai magazinelecarerespectădistanțareasocialăsă fieautorizatesăfuncționezeîncontinuare.

Totodată, ideal ar fi ca unitățile de învățământ din ciclul gimnazialşi creşele să rămână deschise.

În cazul în carenoile restricţii vor fi aplicate, oamenii nu vor putea ieşi în public decât în grupuri formate din locuitorii a cel mult două case. Pentru moment nu au fost stabilite pedepsele carevor fi aplicate în caz contrar.

Angela Merkel vrea să închidă restaurantele, barurile şi sălile de sport

Germania,multlăudatăpentru cum a gestionat la început pandemia de coronavirus,și-a semnalatmarțiîngrijorareacu privire lacreșterea alarmantă a numărului de infecții cu Covid-19.

Începând de luna viitoare, magazinele vor putea funcţiona doar cu respectarea unor măsuri stricte de igienă şi limitând numărul de clienţi. Restaurantele nu vor mai servi la mese, ci vor opera în sistem take-away.

Deşi autorităţile au încercat să evite un blocaj care să lovească puternic economia ţării, evoluţia epidemică recentă ridică un semnal de alarmă.

Cancelarul german,Angela Merkel,a avertizatmarțicăsistemuldesănătatealGermaniei arputeaatinge în curândun punct-limită.

La rândul său, ministrul economiei, PeterAltmaier, adeclarat căGermaniavaajunge cel mai probabilla20.000 de noiinfecțiipe zipânălasfârșitul acestei săptămâni.

Dela debutul crizei sanitare de Covid-19 și până în prezent, Germania a raportat 477.203 de cazuri de infecție cu noul virus ucigaș, dintre care332.800 de persoane s-au vindecat. De asemenea, au fost înregistrate peste 10.400 de decese provocate de SARS-CoV-2.