Germania și Luxemburg amenință că vor bloca aderarea Croației la Schengen dacă nu intră și România, și Bulgaria (VIDEO)

Germania și Luxemburg amenință că vor bloca aderarea Croației la Schengen dacă nu intră și România, și Bulgaria (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Kay Nietfeld

Germania și Luxemburg au amenințat, joi, la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne de la Bruxelles, că vor bloca aderarea Croației la spațiul Schengen dacă nu sunt ridicate vetourile care împiedică intrarea României și a Bulgariei în zona de liber schimb, susține jurnalistul Jack Parrock.

„Miniștrii de afaceri interne din UE nu reușesc să găsească o unanimitate pentru a cădea de acord pe accesul la Schengen pentru Croația, România, Bulgaria. Se despart acum pentru negocieri separate. Aud că Germania și Luxemburg amenință că blochează accesul Croației dacă nu sunt ridicate vetourile împotriva Bulgariei și României”, a scris jurnalistul Jack Parrock, într-o postare pe Twitter.

Austria, singura țară care împiedică aderarea României la spațiul Schengen

Austria este singura țară care a anunțat public că se opune aderării României la spațiul Schengen, o decizie justificată de guvernul Karl Nehammer prin argumente despre migrația ilegală care au fost respinse drept false de politicienii români și infirmate de statisticile oficiale ale instituțiilor europene de resort.

„Orice argument cu trimitere la România este nerealist, nu reprezintă realitatea și evident că este tendențios. Avem toate motivele să ne pregătim pentru o acțiune în instanță, pentru că, în cazul în care doar Austria se va opune și va oferi aceleași argumente pe care le-am auzit ieri în discuția cu cancelarul austriac, evident că este o poziție discriminatorie și nu are nimic în comun cu realitatea”, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, joi dimineață, la Știrile B1 TV prezentate de Ștefan Pășcuță.

În schimb, în cazul Bulgariei se opun atât Austria, cât și Olanda.

Urmăriți B1TV.ro și pe