Germania și Marea Britanie anunță noi sancțiuni severe anti-Rusia

Germania și Marea Britanie anunță noi sancțiuni severe anti-Rusia
Mario Draghi, Jens Stoltenberg, Boris Johnson, Charles Michel, Emmanuel Macron, Justin Trudeau, Ursula von der Leyen, Olaf Scholz / Foto: Sean Kilpatrick/CP/ABACAPRESS.COM

Marea Britanie și Germania, două dintre cele mai mari forțe de pe continentul European, au anunțat noi sancțiuni severe împotriva Rusiei.

Regatul Unit a transmis prin intermediul ministrului britanic de Externe Lizz Truss, în cadrul unei conferințe de presă cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, că britanicii își vor intensifica sprijinul pentru statul lui Volodimir Zelenski.

„Este responsabilitatea Marii Britanii şi a aliaţilor noştri, şi asta am discutat cu Dmitro astăzi, să ne intensificăm sprijinul pentru curajoşii noştri prieteni ucraineni. Acest lucru înseamnă mai mult armament şi mai multe sancţiuni. Putin trebuie să piardă în Ucraina”, a declarat Truss, potrivit Reuters.

Marea Britanie crede că trebuie luate decizii ferme cu privire la importurile de petrol și gaze.

„Trebuie să facem mai mult în ceea ce priveşte petrolul şi gazele, care sunt esenţiale pentru finanţarea maşinii de război a Rusiei (…)

Am convenit că Regatul Unit va pune capăt importurilor de petrol până la sfârşitul acestui an”, a mai punctat oficialul britanic.

Astfel, Marea Britanie ar urma să închidă definitv portițele pentru Rusia, în eventualitatea încheierii unor tranzacții.

„Referitor la Marea Britanie, nimic nu este exclus în ceea ce priveşte sancţiunile. Pur şi simplu, nu ar trebui să facem afaceri cu această ţară. Pur şi simplu, nu ar trebui să facem afaceri cu Putin”, a mai transmis diplomatul de la Londra.

Ce plănuiește Germania

Tot luni, Germania a anuțat că va expulza 40 de diplomați ruși, din cauza atrocităților de la Bucha, unde au fost descoperite sute de trupuri măcelărite.

De asemenea, ministrul de Externe, Annalena Baerbock, a transmis că Berlinul își va spori sprijinul pentru forțele armate ale Ucrainei, scriu Al Jazeera și Axios.

Concomitent, presiunile asupra Germaniei, pentru încetarea importurilor de energie din Rusia cresc, susține The Guardian.

Urmăriți B1TV.ro și pe