Grecia acuză Turcia după ce o altă ambarcațiune cu migranți s-a scufunat în apropiere de o insulă: Patru morți și 39 de persoane salvate

Grecia acuză Turcia după ce o altă ambarcațiune cu migranți s-a scufunat în apropiere de o insulă: Patru morți și 39 de persoane salvate
Bărci improvizate folosite de migranții care încearcă să ajungă pe continentul european. Sursa foto: Pixabay

Patru copii și o femeie au murit după ce o ambarcațiune care transporta cel puțin 41 de migranți a intrat, duminică, în coliziune cu o coastă stâncoasă de pe insula grecească Leros, au anunțat autoritățile; Garda de Coastă a Greciei a declarat că a fost alertată de o persoană care a văzut un cadavru plutind pe mare.

Trei nave și un elicopter, cărora li s-a alăturat un detașament care a acționat pe uscat, au ajuns la punctul indicat și au recuperat din valuri trupul femeii, un băiat inconștient și alte 39 de persoane. Dintre victime, doar șase reușiseră să se salveze pe coasta stâncoasă.

O barcă gonflabilă a fost găsită pe jumătate scufundată, zonă fiind afectată în această perioadă de vijelie și ploaie, au precizat autoritățile.

Leros se află în apropiere de coasta turcă de unde multe bărci gonflabile încărcate cu migranți dar și iahturi sau ambarcațiuni rapide pleacă în mod regulat din Turcia cu destinația Grecia sau Italia, indiferent de condițiile meteorologice, conform apnews.

Medicii nu au putut salva viața unor copii. Grecia acuză rețelele criminale de traficanți de migranți din Turcia

Unul dintre minorii care au murit fusese găsit inconștient, dar deși a fost resuscitat pentru scurt timp, a murit la spital, a precizat Garda de Coastă. Alți doi care erau conștienți când au fost găsiți dar au murit, de asemenea, duminică seara, la spital.

Alți trei minori și doi adulți au fost spitalizați la începutul după-amiezii iar restul pasagerilor bărcii au fost duși la o tabără de primire pentru a fi adăpostiți.

Ministrul Transporturilor Maritime și Politicii Insulare, Ioannis Plakiotakis, i-a felicitat pe salvatori dar a acuzat „rețelele criminale de traficanți care operează din Turcia, tolerate de autoritățile turce” de abandonarea migranților.

Urmăriți B1TV.ro și pe