Grupul de Contact privind Libia se reuneşte săptămâna viitoare, la Doha

Grupul de Contact privind Libia se reuneşte săptămâna viitoare, la Doha
Grupul Internaţional de Contact, întemeiat pentru a coordona problemele politice din Libia, se va reuni, săptămâna viitoare, la Doha, capitala Qatarului, a anunţat, luni, ministrul britanic de Externe, William...

Grupul Internaţional de Contact, întemeiat pentru a coordona problemele politice din Libia, se va reuni, săptămâna viitoare, la Doha, capitala Qatarului, a anunţat, luni, ministrul britanic de Externe, William Hague, citat de Reuters.

Grupul de Contact a fost realizat săptămâna trecută, într-o conferinţă din Libia, găzduită de Hague. Mica naţiune arabă a statului Qatar a jucat un rol important în eforturile internaţionale pentru a proteja civilii de regimul conducătorului libian, Muammar Gaddafi, în contextul rezoluţiei Statelor unite.

Ministrul britanic de Externe a declarat că vor furniza echipamente de telecomunicaţii rebelilor care luptă împotriva lui Gaddafi, dar nu le vor da arme.

“Nu o să înarmăm forţele opoziţiei. Suntem pregătiţi să furnizăm echipamente non-letale, care vor ajuta la protejarea vieţilor civililor”, a spus oficialul.

Întrebat despre sosirea recentă în Marea Britanie a şefului diplomaţiei libiene Moussa Koussa, Hague a declarat că va discuta despre acest caz cu partenerii europeni, săptămâna aceasta.

Koussa a zburat săptămâna trecută în Marea Britanie, după ce şi-a dat demisia, refuzând să mai lucreze pentru regimul lui Gaddafi.

Anchetatori scoţieni urmau să discute luni cu Ministerul de Externe despre cazul lui Moussa Koussa, în legătură cu atentatul de la Lockerbie, imputat libienilor, care s-a soldat cu 270 de morţi în 1988.