Guvernul israelian are în vedere să vaccineze populația cu a patra doză anti-COVID

Guvernul israelian are în vedere să vaccineze populația cu a patra doză anti-COVID
Foto: Hepta - Zuma Press / Saman Abesiriwardana

Ministrul Sănătății din Israel, Nitzan Horowitz, a declarat miercuri că israelienii ar putea avea nevoie să primească o a patra doză de vaccin COVID-19 la un moment dat dacă cazurile cresc din nou.

A patra doză de vaccin ar putea deveni realitate în Israel

„Nu este nerezonabil [să credem] că vom avea nevoie de un al patrulea vaccin”, a spus Horowitz într-un interviu pentru Channel 12, după ce datele Ministerului Sănătății au indicat că 9% dintre cazurile noi diagnosticate marți au primit a treia doză de rapel, scrie timesofisrael.

Cele mai multe preocupări, însă, nu s-au învârtit în jurul adulților triplu vaccinați, ci în jurul copiilor care nu au fost încă vaccinați. Israelul a început să injecteze copiilor de la vârsta de 5 ani în această săptămână, pe fondul semnelor care indică o creștere a ratei de infecție în rândul acestora.

Unii comentatori s-au referit la creșterea actuală a infecțiilor drept „valul copiilor”.

Cazurile de COVID-19, în creștere

Au fost 605 noi infecții marți, dintre care aproximativ 76% au fost persoane nevaccinate. Nu a fost clar dacă cei 9% dintre oameni care au fost infectați după ce au primit o injecție de rapel au luat boala după cele două săptămâni necesare pentru ca doza să își facă pe deplin efectul.

Horowitz a spus că nu crede că Israelul intră într-un nou val de infecție, în ciuda numărului în creștere de cazuri.

„Dacă intrăm într-un al cincilea val, strategia noastră este să vaccinăm cât mai mulți oameni și să trăim alături de COVID”, a spus el. Canalul 12 a raportat că campania de vaccinare a copiilor a început lent, doar patru la sută dintre părinți stabilind programări.

Ilana Gans, șeful de personal al departamentului de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății, a declarat miercuri că aproximativ 30.000 de copii mici din Israel sunt rezervați pentru a primi vaccinuri împotriva coronavirusului. Aproximativ 1 milion de copii sunt eligibili pentru vaccinuri.