„Haos clasificat”. Scandalul documentelor sensibile se adâncește și „subminează” o afirmație-cheie din apărarea Casei Albe și a lui Joe Biden

„Haos clasificat”. Scandalul documentelor sensibile se adâncește și „subminează” o afirmație-cheie din apărarea Casei Albe și a lui Joe Biden
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pete Marovich

Jonathan Turley, profesor de drept și colaborator al Fox News, a reacționat la vestea că au fost descoperite și mai multe informații clasificate la casa președintelui american Joe Biden, spunând că situația sugerează că documentele sensibile nu sunt luate în serios de Casa Albă, transmite Fox News.

Scandalul documentelor clasificate se adâncește și „subminează” o afirmație-cheie a Casei Albe

„Această ultimă dezvăluire subminează și mai mult mantra Casei Albe cum că acesta este un președinte care `ia foarte în serios documentele clasificate`”, a declarant Jonathan Turley, profesor la Universitatea George Washington. „Potrivit avocatului, au fost descoperite mai multe documente în simplul proces de a preda documentele descoperite anterior”, a amintit profesor de drept.

Situația, mai spune el, „arată că, la peste două luni de la prima descoperire, echipa Biden încă nu a efectuat o verificare amănunțită. Este înfricoșător să ne gândim cum ar fi procedat președintele dacă nu ar fi `luat în serios documentele clasificate`”, a adăugat Jonathan Turley.

În opinia sa, seria de dezvăluiri ridică semne de întrebare și în ceea ce privește decizia de a lăsa consilieri privați să efectueze căutările.

Alte cinci pagini de documente clasificate din perioada în care Joe Biden era vicepreședinte în Administrația Obama au fost găsite la casa actualului președinte american din Wilmington, Delaware. Anterior fuseseră descoperite documente clasificate în garajul acelaiși locuințe, dar și la unul dintre birourile sale din Washington DC.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo