Haos în Israel: ninsorile abundente au închis școlile și au blocat drumurile (video)

Haos în Israel: ninsorile abundente au închis școlile și au blocat drumurile (video)
Foto: captura video.

Israelul este acoperit cu zăpadă. Oamenii sunt șocați de ninsori abundente, un fenomen rar în țară. Stratul de zăpadă atinge aproape 20 de centimetri.

Autoritățile au cedat

Străzile, șoselele, dar și locurile sfinte din Ierusalim sunt acoperite cu zăpadă. Autoritățile nu reușesc să fac fața fenomenului natural. Școlile au fost închise, iar drumurile rămân blocate.

Condițiile meteorologice au cauzat consumul exagerat de electricitate. Potrivit companiei naţionale de electricitate, miercuri, 26 ianuarie, a fost stabilit un record istoric de consum.

Ninsorile se vor încetini în cursul zilei de joi. Va urma perioada de ploi, anunță serviciul meteorologic israelian.

Dezastru în Turcia

Ninsorile abundente au dus la suspendarea temporară a zborurilor către și dinspre Istanbul. Potivit Daily Sabah și CNN Turk, o parte din acoperiș din zona cargo a aeroportului din Istanbul s-a prăbușit luni din cauza zăpezii.

„Acoperișul unității noastre, care deservește marfa turcească pe aeroportul din Istanbul, s-a prăbușit din cauza cantității de zăpadă și a furtunilor (…) Niciunul dintre colegii noștri nu a avut de suferit din cauza acestei situații pe care o urmărim îndeaproape”, a remarcat pe Twitter, Yahya Üstün, consilierul de presă al Turkish Airlines.

Urmăriți B1TV.ro și pe