Harta metroului din Cluj. Pe unde va trece linia de 14 kilometri (FOTO)

Au început lucrările pentru realizarea metroului în Cluj-Napoca. Primăria a anunțat demararea etapei de foraje geotehnice pentru realizarea trenului metropolitan şi a metroului în oraş şi în comunele limitrofe. Prima etapă va fi realizată în perioada octombrie-decembrie 2020.

Linia de metrou va avea o lungime de 14,4 km, va străbate orașul de la est la vest, de-a lungul a 14 staţii şi va costa 986 milioane de euro. Lucrările ar urma să dureze 11 ani. Astfel, Clujul va deveni al doilea oraș al României care va avea metrou.

Prin intermediul metroului, administrația locală își dorește să integreze toate zonele limitrofe, precum GIlău și Florești, un proiect care ar putea determina pe termen lung o puternică evoluție a Clujului în plan social și economic.

„Subvențiile vor fi naționale sau locale și ar urma să acopere între 40 și 60% din costuri. Depinde de soluția oferită de studiul de fezabilitate. Noi aprobăm astăzi studiul de prefezabilitate”, a transmis Emil Boc consilierilor locali, potrivit Media9.ro.

Harta metroului din Cluj (FOTO)

Traseul metroului din Cluj va fi următorul: Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu.

Ultima oră
17:48 - Gina Pistol, către Smiley: „Mă laşi să mă întorc la Asia Express?”. Răspunsul uimitor pe care i l-a dat artistul
17:48 - Echinocțiul de toamnă 2021. Cum vor fi afectate zodiile și la ce trebuie să fie foarte atente când iau decizii
17:48 - Începe Festivalului Strada de C`Arte în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice. Lista evenimentelor anunțate de BCU
17:35 - Nicușor Dan: Pe ceea ce înseamnă paturi de spital în București nu există o presiune în acest moment. Ne dorim cu toții ca această creștere să nu fie explozivă în continuare (VIDEO)
17:34 - Marcel Ciolacu: „După decizia CCR, dacă nu există conflict, imediat PSD va vota moțiunea de cenzură. Dacă există conflict, PSD va depune imediat moțiune de cenzură”
17:27 - Raluca Turcan, despre salariul minim: Solicitarea de majorare se încadrează între 8% și 12%. Creșterea va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net
17:17 - Accident feroviar în Timiș: Mecanicul unui tren şi şoferul unui camion, transportaţi la spital, în urma unei coliziuni
17:13 - Maria Buză a dat Capitala pe viața la țară: „Să fie un an de când m-am mutat. Sunt cea mai fericită”
17:01 - Legea asistenței sociale s-ar putea schimba. Ce trebuie să știe românii care primesc ajutor de la stat
16:57 - Florin Cîțu: Cred că azi dăm hotărârea CNSU privind închiderea activităților economice de la ora 18 în localitățile cu incidențe între 4 și 6 la mie (VIDEO)