Iadul lăsat de ruși în Bucha. Ucrainean: „Am venit să-mi recuperez fiul. A stat mort în mașină 14 zile, iar câinii și pisicile au ros…” (VIDEO)

Iadul lăsat de ruși în Bucha. Ucrainean: „Am venit să-mi recuperez fiul. A stat mort în mașină 14 zile, iar câinii și pisicile au ros...” (VIDEO)
Disperare și suferințe cumplite în Bucha, Ucraina, după retragerea invadatorilor ruși. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Carol Guzy

Ucrainenii din regiunea Kiev trec printr-o nouă traumă, în încercările lor de a-și găsi rudele ucise de soldații ruși. Autoritățile spun că au găsit peste o mie de cadavre după retragerea invadatorilor din suburbiile capitalei ucrainene. Multe dintre victime aveau semne de tortură. Cei care au supraviețuit acestui iad trec acum printr-o nouă traumă: disperarea de a-și găsi rudele ucise.

Suferința unui tată ucrainean după ce fiul i-a fost ucis de ruși

„Am venit să recuperez trupul fiului meu. El a fost împușcat pe 3 martie. Mașina lui a luat foc și el a ars înăuntru. Am aflat pe 17 martie. De pe 3 până pe 17 câinii și pisicile au ros… Nici nu știu… Acum plâng, dar îmi revin imediat a susținut Hrihori Rucikovski, tatăl unei victime din Bucha, pentru Europa Liberă:

Bătrânul a povestit că fiul său și soția acestuia plecau din localitate când au început atacurile: „A fost lovit în gât, apoi în inima. Soția lui a deschis ușa și a sărit. Mașina a luat foc”
Acum, Hrihori Rucikovski pur și simplu nu mai găsește motive să trăiască: „Casa a fost distrusă, fiul meu a fost împușcat. Eu am 82 de ani. Ce mai am de pierdut?”.

Bătrânul a mai susținut că a și fost oprit de un soldat rus: „Mi-a spus să stau pe loc cât continuă operațiunea militară. A zis că și Putin, și Zelenski sunt de vină, așa că au venit să ne ucidă și suntem la fel de vinovați. Asta credeau soldații lor, care au 22 de ani”.

Rușii au lăsat în Bucha cadavre, traume și disperare

Un consilier din Bucha a susținut că, oficial, în localitate au fost descoperite 412 cadavre. Căutările s-au făcut din ușă în ușă. În acest timp au fost organizate centre de informații care să ajute rudele să găsească trupurile neînsuflețite. E ajutată astfel și ancheta privind crimele de război comise de ruși în Ucraina.

Anna Tolit, psihoterapeut, a afirmat că oamenii își caută rudele pe listele cu nume și în baza trăsăturilor. Printre victime ar fi fost și un copil de 5 ani.

„Oamenii ne întrebau: ”Nu veți pierde cadavrul, nu? O să ni-l dați? Sigur?”. Sunt prea multe cadavre și se întârzie forte mult. Oamenii sunt îngrijorați. Asta e o traumă în plus pentru ei”, a mai spus Anna Tolit.

Urmăriți B1TV.ro și pe