IKEA va comercializa panouri solare în magazinele din Marea Britanie

IKEA va comercializa panouri solare în magazinele din Marea Britanie
IKEA, cel mai mare retailer de mobilă din lume, va comercializa în magazinele sale din Marea Britanie panouri solare, în încercarea de a se dezvolta pe piața energiei verzi, relatează Reuters. Compania suedeză...

IKEA, cel mai mare retailer de mobilă din lume, va comercializa în magazinele sale din Marea Britanie panouri solare, în încercarea de a se dezvolta pe piața energiei verzi, relatează Reuters.

Compania suedeză plănuiește să ofere pachete de panouri solare în toate cele 17 magazine britanice în următoarele 10 luni.

Proprietarul unui panou solar primește subvenții pentru generarea de energie solară din surse de energie electrică precum și exportul de energie în rețea. O casă medie, cu un acoperiș orientat către sud ar câștiga în jur de 770 lire sterline pe an din subvenții și economii la facturile de energie, arată un studiu al IKEA.

Oferta IKEA de panouri create de China Hanergy Holding Group Ltd., un producător de energie și de panouri PV, implică un minim de cheltuieli de 5.700 lire sterline pentru care fiecare client primește 18 panouri care ar trebui să atingă pragul de rentabilitate pentru următorii șapte ani.

Clienții IKEA vor primi un pachet care include consultarea in-store, instalarea și întreținerea panourilor, care sunt fabricate în Germania.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)