Incident la o fabrică de rachete din Ucraina. Un soldat și-a împușcat mortal cinci camarazi

Incident la o fabrică de rachete din Ucraina. Un soldat și-a împușcat mortal cinci camarazi
Incident la o fabrică de rachete din Ucraina. Foto: Hepta - Abaca Press / Blondet Eliot/ABACA

Un soldat al Gărzii Naţionale a Ucrainei a deschis focul asupra camarazilor săi, într-o fabrica de rachete. Încă nu se cunosc motivele pentru care bărbatul a recurs la acest gest.

Acesta a ucis cinci persoane, iar alte cinci sunt grav rănite. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fugit de la fața locului, cu arma din dotare.

Foc deschis la fabrica de rachete din Nipru

Incidentul a avut loc pe teritoriul Uzinei Yuzhny Yuzhmash, o companie care se ocupă de producția de rachete și echipamente spațiale.

Un membru al Gărzii Naţionale a Ucrainei a tras cu o puşcă de asalt Kalaşnikov în gărzile fabricii, apoi a fugit cu arma din dotare. Drept urmare, cinci persoane au fost ucise şi alte cinci rănite”, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Atacatorul este căutat de polițiști

Se pare că 22 de soldați se aflau de pază în momentul când a avut loc incidentul. Doi militari au reușit să fugă și să contacteze autoritățile.

Atacatorul este căutat de polițiști. Acesta purta echipament de camuflaj, iar autoritățile cred că deține în continuare arma din dotare, respectiv AK47.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina